Esiteks, tee endal äraolemine võimalikult mugavaks. Vali eelnevalt selga lemmikud ja pigem lohvakad riided, haara kaasa paksemad sokid ning sall või pusa, kui õhukonditsioneer peaks lennumasinas liiga külmaks osutuma.

Kui viitsid tassida, paki kotti kaelapadi — sellega annab tihti julgelt vähemalt pool pikast lennuajast maha magada. Võid pehmenduseks muidugi kasutada ka mõnda oma paksematest riideesemetest. Magamine on muidugi maitse asi. Kes saab ilma silmaklappide ja kõrvatroppideta hakkama, kellel on tarvis needki kotti pista.

Pea fikseeritud, aga jalad? Kui sul ei vea ning kõrval tühja kohta pole, võivad jalad sundasendis tihti paiste minna või lihased „surra”. Selle vastu aitavad kompressioonsokid.

Riietusega korras. Mis siis, kui und ei tule? Tihti on lennukites ekraanid, kust vaadata päris mõnusas valikus filme või kuulata muusikat. Seega — kõrvaklapid kaasa! Paljud lennukid on nendega juba eelnevalt varustatud, kuid ettevaatus ei tee paha. Ka e-luger või raamat on alati headeks kaaslasteks ja igavuse peletajateks.

Mis siis, kui und ei ole, raamat ei paelu, silmad on filmivahtimisest väsinud ja viimane toidukord oli kole ammu? Kuigi mõnes lennukis võib vabalt endale snäkke ükskõik mis ajal küsida, siis tagavaraks on mõnus, kui saad enda kotist mõne šokolaadi või pähklipaki nälja leevenduseks haarata. Ka näts on hea — olgu siis pärast toidukorda või ka õhkutõusmise ja maandumise ajal närimiseks —, aitab leevendada survet kõrvades.

Uuri stjuardessidelt, kas tohid enne või pärast lendu minna kokpitti uudistama - kui veab, on huvitav ekskursioon tagatud. Foto: erakogu

Õhk lennumasinas on tihti veidi kuivem kui maa peal olles ning kuivatab nii silmi, käenahka kui huuli. Seega — huulepalsam, silmatilgad ning kätekreem kaasa!

Läpakas? Läpakas. Kuigi internetti pardal enamasti pole, saad vastata kõikidele e-kirjadele, millele eelnevalt ei jõudnud tähelepanu pöörata, ning saata need ära siis, kui taas levialas oled. Meeldib kirjutada? Blogipostitused või reisipäevik ootab täitmist. Arvuti või telefoniga on mõistlik kaasa pakkida ka akupank. Ikkagi pikk lennureis.

On midagi, mis võib kõik pikad istumised teha väga toredaks. Pinginaaber! Toreda inimese kõrval istudes ning maailmaasju arutades lendab aeg alati kõige kiiremini. Seega — paki kaasa oma sõber või tee juttu võõraga!

Paki kaasa sõber või katsu jutu peale saada pinginaabriga - tüütu lennureis võib niimoodi hoopis ääretult põnevaks muutuda. Foto: erakogu

Lugesid just Hulkurplika päevikute 72. osa.

Madle Timm on 26-aastane eestlanna, kes pärast mitmeid lühemaid rännakuid planeedi eri otstesse sai aru, et reisijumal (või kurat) on halastamatu ning tema küüsist on raske lahti rabeleda. Nii otsustas ta seljakoti pikemalt selga kleepida ja mööda ilma hulkuma minna.

Hoia silma peal ka hulkurplika tegemistel