56% eestlastest puhkab traditsiooniliselt pigem suvekuudel. Küsitlusest selgub, et armastatuim puhkuseaeg on eestlastel ikkagi kodumaa soe suvi ja talvel välismaale päikese alla põgenemine on pigem teisejärguline. Lootes kesksuve kuumadele ilmadele, võtab 26% küsitlusele vastanutest puhkuse välja just juulikuus. Populaarsuselt teine puhkusekuu on august, millele järgneb juuni.

Raha puhkusele minekut ei takista
Peale eelistatud puhkuse aja uuris CV-Online’i küsitlus ka puhkuse saamise ja puhkuse ajaveetmise asjaolusid. 88% küsitlusele vastanutest nentis, et puhkuse saamine soovitud ajale õnnestub suhteliselt ladusalt ja ilma suuremate probleemideta ning enamasti tulevad tööandjad puhkusesoovidele kenasti vastu.

Naistele üks, meestele kaks nädalat puhkust
Keskmiselt võtavad eestlased puhkuse välja kaks korda aastas. Kõige pikemad puhkused võetakse välja juulikuus – ligi pooled ehk 43% vastanutest puhkab siis rohkem kui 15 päeva järjest. Aasta jooksul aga võetakse meelsamini välja ühe- ja kahenädalasi puhkusi.
Huvitava faktina saab välja tuua, et naised võtavad korraga välja lühemaid puhkuseid kui mehed. 44% naistest eelistab puhata nädala kaupa, meestel on see näitaja 39%. Üle 15 päeva kestvaid puhkusi eelistab naistest 19%, meestest aga 23%.

Graafikud: CV Online