Seni, kuni teleportatsiooni pole veel leiutatud, peab Tripit vajalikuks soovitada, mismoodi vanamoodi tundide viisi õhus olles see aeg muretumalt mööda saata.

Vali õige istekoht

Muidugi oleks kõige parem oma lennupunktid pikal reisil ära kulutada turistiklassist äriklassi ümber registreerides. Aga alati pole nii palju punkte kogunenud. Siis aitavad mõned lennufirmade poolt pakutavad valikud. Kui võimalik, tuleks valida juba enne lennujaama minekut, kas istuda akna all või vahekäigu ääres vastavalt oma eelistustele. Aknaalune koht võib paljudele tunduda privaatsem, sest seal ei pea teisi endast mööda laskma ja saab segamatult tukkuda, nõjatudes peaga vastu seina. Kui aga endal on vaja tihemini tualetti minna (näiteks palju vett tarbides), siis on jälle akna alt väljapugemine tülikam ning vahekäigu poolne iste parem.

Kui lennufirma ei lase enne lennujaama jõudmist veebis või telefoni teel registreerides lennuki istekohta valida, tasub saabuda lennujaama võimalikult vara. Esimeste seas on veel võimalik valida, kuhu istuda.

Lennukis: venita ja võimle

Selleks, et lihased ei sureks ja liigesed ei valutaks, tuleb kitsastes lennuoludes end venitada ja painutada. Selleks sobivad mõned lihtsad joogaharjutused, soovitab Tripit.com-i autor Jess Skelton. Nii püsti seistes jalgade kordamööda kõverdamine ja sirutamine kui ka kummardamine varvasteni või kükitamine aitavad hästi. Sügav sisse-välja hingamine sealjuures samuti.

Tarbi vett

Veetarbimisega on lennukis alati valida kahe võimaluse vahel: kas kannatada veepuudust või tarbida vedelikku ohtralt ja joosta siis pidevalt tualeti vahet. Vee lennukisse saamine on turvareeglite karmuse tõttu omaette probleem: läbi turvaväravate suure vedelikupudeliga ei lasta, seega tuleb lennujaamas leida joogiveekraan, millest oma pudelit täita või osta lennujaamapoest pudelivett. Juua tuleb väikeste lonksudena iga kümnekonna minuti järel, mitte suures koguses korraga. Immuunsuse tugevdamiseks ja kaotatud elektrolüütide tagasisaamiseks võib juua vahepeal ka näiteks kookosepiima. Nahk vajab samuti niisutamist: selleks on vastavad aerosoolid.

Tegevusplaan aitab aja kulgu kiirendada

Tavaliselt möödub esimene tund lendu ruttu, siis hakkab aga aeg venima. Aja kulgemise kiirendamiseks aitab "päevaplaani" koostamine: mõni tund töötegemist, mõni tund filmivaatamist, mõni tund magamist.

"Ellujäämispakike" pikaks lennuks

Korralik komplekt vajalikke asju aitab pika lennu paremini üle elada. Sellesse komplekti kuuluvad

- reisipadi
- väike tekike
- väike snäkk
- ravimid - peavalu, südamepöörituse jm jaoks
- niiske kätepuhastuslapike
- mürasummutusega kõrvaklapid
- tahvel ja lisaaku
- raamat või ajakiri lugemiseks
- veepudel
- pehmed sokid
- hügieenitarbed (hambahari, näoniisutus, deodorant)

Mis võiks veel aidata pikka lennureisi paremini üle elada?