Kuigi turvaväravate sabas on teinekord närvesööv seista, kui väljalennu aeg kiiresti läheneb, ei taha vähemalt ameeriklased sellest ootamisest pääsemiseks eriti maksta. LuxuryLogistics korraldas online-küsitluse, millest selgus, et ameeriklased oleksid nõus maksma turvavärava järjekorrast möödapääsemise eest keskmiselt 6 dollarit (ligi 4,5 eurot).

LuxuryLogistics põhjendab seda ameeriklaste praegusest majanduslikust ebakindlusest mõjutatud sooviga mitte käia välja lisaraha iga väikese lisamugavuse eest. LuxuryLogistics korraldab Hollywoodi staaride ja tippärimeeste reise ning selle firma tegevjuht Curtis Greenwood ütleb, et õnneks on juba lennujaamades sellised teenused olemas, mis aitavad tüütutest järjekordadest mööda hiilida, kui keegi siiski tahab: "Üks selline on näiteks programm Nexus, millega saab USA-s ja Kanadas isikliku eskordi."

Uuringust selgus ka kaks reisijate gruppi, kes on rohkem nõus järjekordade vältimise eest maksma. Need on alla 55-aastased reisijad (nõus maksma keskmiselt 6,7 dollarit) ja nagu arvata võis - rikkamad, kelle teenistus on üle 100 000 dollari aastas. Nemad maksaksid keskmiselt 11,8 dollarit.

Üle 55-aastased olid nõus järjekorras seismise vaevast loobuma keskmiselt 5,5 dollari eest ja alla 100 000 dollarise sissetulekuga reisijate vastuvõetav järjekorrast loobumise keskmine tasu oli 5,9 dollarit.

Kui palju oleksid valmis ise maksma, et liiga pikast järjekorrast mööda saada otse turvaväravatesse?