Sel nädalal Belgia pealinna külastavad turistid peavad arvestama sellega, et eriolukorra reeglite järgi elavas linnas on tänavapilt muutunud - relvastatud patrullid on ilmselt kõige silmatorkavam osa.
Ent suletud on ka mitmed muuseumid - näiteks väga populaarsed Horta muuseum ja Atomium - ja ära jääb rida üritusi ning ajutiselt on suletud on nii ettevõtteid kui koole ja kaubanduskeskusi.

Valitsus on soovitanud Brüsseli piirkonna elanikel ja külalistel vältida rahvakogunemisi, kontserte, raudteejaamu, lennuvälju ja teisi transpordisõlmi.

Esmaspäeval ei sõitnud ka metroo, kuid muu ühistransport ja taksod sõidavad. Metroo on hetkel plaanis avada alles kolmapäeval.

Rongiliiklus toimib, kuid Eurostar pakub kõigile, kel on olnud plaanis sõita täna või kolmapäeval, võimalust oma pilet tasuta hilisema reisi vastu vahetada.
Ükski lend ei ole ära jäänud ja lennujaam kinnitab, et töötab normaalselt. Kuid samas palutakse kõikidel reisijatel varuda lisaaega turvakontrolliks ja taastatud on passikontroll.

Kuivõrd teised riigid ei ole ametlikult andnud soovitust Belgiasse mitte reisida, siis reisikindlustus ei kompenseeri seda, kui lihtsalt otsustate reisi ära jätta. vaid USA on andnud reisihoiatuse - Riigidepartemang ei soovitanud ameeriklastel reisimata jätta, kuid ütles, et USA kodanikud peaksid olema valvsad, eriti rahvarohketes paikades, vahendab Reuters.

USA riigidepartemang on selliseid ülemaailmseid reisihoiatusi pärast 2001. aasta 11. septembri rünnakuid regulaarselt andnud.

Kuna Brüsselis toimusid üleeile õhtul politseioperatsioonid terrorismiohu ennetamiseks, mille käigus peeti kinni kokku 16 inimest, kellest tänaseks on 15 vabastatud. Pariisi terrorirünnakute korraldamises kahtlustatavat Salah Abdeslami pole tavatud ja seega jääb eriolukord veel kehtima.
Ka ülejäänud Belgias ei kulge elu päris tavapärases rütmis. Kui jäi seni kehtima neljas ehk kõrgeim terroriohu aste, mis tähendab, et rünnak võib olla "otsene ja vahetu". Mujal riigis kehtib kolmas aste, mis tähendab, et rünnak on "võimalik ja tõenäoline".