Dalstoni aed

Aed on külalistele iga päev avatud ja tasuta. Seal võib kohata veel teisigi inimesi istumas kaunitel valgetel pargipinkidel, kes naudivad sööke-jooke ja ajavad juttu. Minnes aeda sisse, avastad imeilusa looduse eemal linnamürast. Kui piknikukorvi ise kaasa teha ei viitsi, siis Dalstoni aias asub ka kohvik, kust saab osta head ja paremat. Samuti on aeda lubatud kaasa võtta ka oma neljajalgne sõber.

Dalstoni aed

Beavertown’i pruulikoda

Kindlasti meeldib see koht hipsteritele. Nimelt on lokaali valikus ameerikalikud IPA-õlled, mille etiketid on disaininud Nick Dwyer, kes sai inspiratsiooni 1950ndate ulmestiilis koomiksitest. Lokaalis saab õlut ka otse vaadist ja kindlasti on see koht, mida tasub minna uurima. Eestis on näiteks sarnasteks kohtadeks Telliskivis asuvad baarid-lokaalid.

Beavertown'i pruulikoda

God’s Own Junkyard

See lokaal on kahtlamata üks omanäolisemaid, milles on rohkelt neoontulesi. Kusjuures asus seal enne legendaarse Chris Bracey ehk Neon Man’i töökoda, kes valmistas peamiselt neoonvalgustusega silte. Bracey suri aga 2014. aastal ja tema perekond otsustas töökoja alles jätta. Sööki-jooki pakub aga The Rolling Scones Café.

God's Own Junkyard

BAPS Shri Swaminarayan Mandir


See nii-öelda tempel ehitati 1990ndatel Itaaliast toodud marmorist ja Bulgaariast pärit lubjakivist. Kõigepealt viidi materjal Indiasse ja seal töötasid selle vormimisega 1526 skulptorit. Seejärel pandi hoone ühte Londoni mittenähtavasse kohta püsti. Nurgataga asub juhuslikult ka IKEA. Samas oli see tempel ehituse ajal kõige suurem hinduistlik tempel väljaspool Indiat.

Shri Swaminarayan Mandir

Trinity Buoy Wharf

Kohta hakati kasutama 1803. aastal ja esimene muul ehitati 1822. aastal. Peamiselt on see koht tuntud Londoni ainsa majaka pärast. Kuigi majakas ei tööta enam ammu, kasutatakse seda erinevate projektide raames. Samuti korraldatakse hoones mõnikord kontserte või kasutatakse seda galeriina, stuudiona või hoopiski tänavakunsti tarbeks. Igal juhul on see vaatamist väärt post-industriaalne hoone.

Trinity Buoy Wharf

Hampsteadi tiigid

Koht on kohalike seas populaarne ja sobib samuti hästi päevitamiseks või niisama pikniku pidamiseks. Esialgu kaevati tiigid 17-18ndal sajandil ja neid kasutati veehoidlatena. Tänapäeval on need aga avalikud puhta veega ujumisalad. Ujumiseks on aga kolm basseini, millest üks on mõeldud ainult meestele, teine ainult naistele ja kolmas nii meestele kui ka naistele. Lisaks peab olema vähemalt kaheksa-aastane, et saada tiigis ujuda ja kuni 15nda eluaastani peab lapsevanem kaasas olema.

Rivoli balliruum

Kahtlemata on tegemist ühe autentseima 1950ndate stiilis tantsuruumiga, mis näeb ahvatlev ja kutsuv välja. Koht avas uksed rohkem kui sada aastat tagasi 1913. aastal. Tänini korraldatakse seal kabareeüritusi, filmiõhtuid ja džaivipidusi.

Kristallpalee dinosaurused

Umbes sada aastat enne “Jurassic Park’i” korraldas Kagu-Londonis asuv Kristallpalee maailma esimese dinosauruste etenduse. Elusuuruses skulptuurid tegi Benjamin Waterhouse Hawkins ja need valmisid selleaegsete teadusavastuste põhjal.



Kuningas Henry kalme

Richmondi park on suurim Londonis asuvast kaheksast kuninglikust pargist. Samuti on Richmondi park koduks ka puna- ja kabehirve karjadele. Pembroke’i aias on aga pisike mäekene, millelt võib puude vahelt heita pilgu Püha Pauli katedraalile. Kusjuures on see vaade nii-öelda kaitstud ehk linn ei luba sinna ette midagi ehitada ja aeg-ajalt kärbitakse ka puid, et vaade säiliks. Legend räägib, et selles kohas seisis kuningas Henry VIII 19. mail 1536 kui ta jälgis Toweri vangitornist tulevat signaali, mis tähendas, et tema naine Anne Boleyn oli hukatud ja ta võis abielluda Jane Seymour’iga.

Elthami palee

Eltami palee on üks huvitavamaid ja omanäolisemaid. Seal veetis oma lapsepõlve näiteks kurikuulus Henry VIII. Samas ehitati palee aga 1933ndal aastal tekstiilitööstur Stephen Courtauld’i ja tema naise soovil ümber. Uues stiiliks sai art deco, mis annab hoonele äärmiselt elegantse väljanägemise. Esimesel korrusel asuva halli disainis Rootsi disainer Rolf Engstromer. Kindlasti on koht vaatamist väärt.

Allikas: CNN