Rahvustest olid mullu enim esindatud sakslased (19 protsenti), ameeriklased (18 protsenti) ning inglased (16 protsenti).

Saaremaale saabub üheksa kruiisilaeva, mis on sadama noorust arvestades hea tulemus. 2011 tulevad soomlased, sakslased, inglased ja prantslased.

"Kõige rohkem Inglismaalt, nende alus "Balmoral" peaks külastama Saaremaad kolmel korral," ütles Tallinna Sadama avalike suhete juht Sven Ratassepp.

Kruiisiturism toob Eestisse turiste väga paljudelt erinevatelt maadelt ja kruiis on väga hea võimalus saada esimene mulje ja kogemus ühest või teisest sihtkohast.

"Tallinnale on see suurepärane võimalus tutvustada ka nendele inimestele, kes muidu poleks iial huvi tundnud ei Tallinna ega ka Eesti vastu. Samuti on meeldiv ühepäevane elamus aluseks potentsiaalseteks pikemateks järelkülastusteks," ütles Ratassepp.

Kruiisilaevade ja reisijate teenindamisega on seotud väga palju osapooli, millest tekib nii otsene kui indutseeritud majanduslik mõju Tallinnale, aga ka Eesti majandusele laiemalt.