Turismifirma sõnul pole sellist marsruuti varem pakutud. Iceland ProTravel otsis juba aastaid sobivat kruiisilaeva, mis karges põhjamaa meres võiks suvehooajal turiste sõidutada ja Ocean Diamondi näol leiti lõpuks sobiv.

Islandi kruiisid on erilised mitmes mõttes. Esiteks on nii kaugel põhjas suvel valged ööd, päike ei loojugi siis peaaegu kunagi. Teiseks on Island tuntud oma dramaatiliste rannikuvaadete poolest - puusaludeta mäed, mis kaetud vaid värviliste kidurate samblike ja põõsastega, aktiivsed vulkaanid, ookeani kukkuvad liustikud. Kõike seda on maa poolt üsna keeruline näha, sest Island on hõredalt asustatud ja ligipääs kaugetele ilusatele kohtadele tihti puudub üldse. Mere poolt vaadates on ka see eelis, et ööbimisvõimalus on alati kaasas kruiisilaeva kajuti näol. Islandil pole kaugemates ja väiksemates ranna-asulates kuigi palju moodsat majutusvõimalust.

Ocean Diamond mahutab vaid 224 reisijat, seega pole tegemist Disney Cruise Line´i taoliste hiiglaslike ujuvate linnadega, milles reisib korraga tuhandeid puhkajaid. Disney muide pakub ka sel suvel kruiisi Norrast Islandile ja sealt edasi Suurbritanniasse, kuid saarele ei tehta tiiru peale ja Islandil peatutakse põgusalt vaid paar korda.

Kümne päevaga ümber Islandi saab Ocean Diamondi pardal alates 1280 euro eest.

Peaaegu iga päev külastatakse mõnda uut linna (või küla), alustatakse ja lõpetatakse aga pealinnas Reykjavikis. Marsruut on järgmine: Reykjavik, Stykkisholmur, Isafjördur, Siglufjördur, Akureyri, Flatey, Seydisfjördur, Höfn, Vestmannaeyjar (Westmani saared), Reykjavik.

Ocean Diamondi päikesetekil ei looju kaugel Islandi kruiisil päike peaaegu kunagi.

Hinna sees pakutakse kolmekohalist kajutit (on ka kallima hinnaklassiga kaheseid), sööki 3 korda päevas, kapteni tervitusnapsu, tasuta vett ja kohvi, ekskursioone sodiaagiga, pardameelelahutust.

Idafjordides on võimalik laevast eralduda sodiaakidega, mis viib rahva soovi korral kajakkidega sõitma, hülgeid vaatama või lihtsalt kaldale metsikus looduses matkama. Need kümme päeva saavadki olema üsna loodusekesksed, sest asustust on Reykjavikist eemal vähe.

Seda vähest asustust külastatakse aga teel olles veel ka sellistes kaugetes ja väikestes kohtades nagu Ísafjörður, mis on Läänefjordide n.ö pealinn, põigatakse sisse ka sügavale sisemaale ulatuvasse fjordi, kus asub Akureyri, minnakse maale Vestmannaeyjaris - saarel, mis asub lõunakalada läheduses ja muidugi külastatakse ka pealinna Reykjavikki.

Esimene ookeanireis ümber Islandi tehakse 3. juunil. Sõidud jätkuvad septmembrini, siis pöördub kruiisilaev lõunapoolkera suvesse - Antarktikasse.