Jutt käib nimelt Põhja-Jäämere keskmes paikneval jääkilbil ööbimisest — 2020. aasta aprillis pannakse sinna püsti 10 kütmisvõimaluse ja mitmete mugavustega lumekuplit, kus saab peatuda vaid ühe kuu vältel ning mitte rohkem kui 1 öö korraga. Põhjanaba iglubisnisi püsti pannud soomlase Janne Honkaneni sõnul võib ajal, mil põhjanabale ei pääse, kõnealustes igludes peatuda ka Teravmägedes Svalbardi saarestikus.

Põhjus, miks põhjanaba lumehütid nõnda lühikeseks ajaks avatakse, tuleneb otse loomulikult ilmastikutingimustest, kuna aprill on ainus kuu aastas, mil sellesse regiooni on võimalik turvaliselt reisida. Igal aastal avaneb põhjapoolusele rändamise võimalus vaid tuhandele inimesele.

Iglude vastupidavust on arktilise kliima karmides oludes põhjalikult testitud, neis on küte, vannituba ning isegi klaaslagi virmaliste ning tähtede imetlemiseks. Kui iglu asub artiklises tundras Svalbardil, algab öö hind 48 000 eurost inimese kohta. Põhjapoolusel ööbimine maksab aga vähemalt 95 000 eurot ning see hind sisaldab nii lende, logistikat kui ka turvameeskonda, kokka, looduse eksperti ja laagrijuhti.