Kreeka lennufirma Aegean Airlines alustab Tallinnast otselende Ateenasse 20. juunil. Avatav lennuliin võimaldab Ateenas mugavalt ümber istuda ja jätkata reisi kolmekümnesse Kreeka sihtkohta ja samuti ka Lõuna-Itaaliasse või Küprosele.

„Kreeklased on äärmiselt külalislahke rahvas ja Kreeka on tuntud kui suurepärane puhkuse veetmise koht. Lisaks Ateenale on Kreeka täis toredaid ajaloolisi paiku ja saari, kuhu nüüd saab mugavalt Kreeka oma lennufirmaga lennata,“ rääkis Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov.

„Meil on hea meel, et kreeklased meisse usuvad ja otselendudega Ateenasse alustavad. On igati mõistetav, et alustatakse hooajaliselt ja kui läheb hästi, siis tuleb sagedusi juurde,“ lisas Erik Sakkov.

„Iga lennuliini püsimajäämine Tallinnas sõltub meist endist – reisijatest. Seega julgustan kõiki seda võimalust kasutama ja järgmisel suvel Kreekasse lendama. Aga praegu soovitan kõigil lennata otselennuga Portugali pealinna Lissaboni, sest just praegu vajab meie toetust ka TAP Portugal ja Lissaboni otseliin,“ ütles Sakkov.

Otselennud Tallinnast Ateenasse hakkavad esimesel aastal toimuma hooajaliselt, üks kord nädalas laupäeviti.

Tallinnasse hakkab Aegean Airlines lendama 168-kohalise Airbus 320-ga 20. juunist 19. septembrini 2015. Lennud Ateenast väljuvad reedeti enne südaööd ning Tallinnast laupäeva varahommikuti.

Aegean Airlines on Kreeka suurim lennufirma, mis alustas 1999. aastal kahe lennukiga, lennates kolmel liinil. Tänaseks on Aegeani lennukipargis 30 Airbusi ning lennatakse rohkem kui 87 rahvusvahelisse sihtkohta Euroopas, Põhja-Aafrikas ja Lähis-Idas ning 33 kodumaisesse sihtkohta.

2013. aastal teenindati 6,8 miljonit reisijat. Aegean Airlines on nn täisteenindusega lennufirma, mis pakub mugavaid ühendusi ning korralikku pardateenindust koos söögi ja joogiga.

Aegean Airlines pälvis aastal 2014 juba viiendat korda järjest maineka Skytraxi parima regionaalse lennufirma auhinna.