Pakkimisstiile on erinevaid: kes viskab kõik kohvrisse ja rakendab siis jõudu kaane kinnisurumiseks, kes voldib iga riidetüki mitu korda kokku ja siis avastab, et riidevirn ei mahu kotti ära, kes jälle otsustab kõik vajaliku kohapealt osta (ja mõnedes sihtkohtades on see ka Eesti kallinevaid hindu arvestades aina mõistlikum). Kuid alati saab kohvrisse rohkem ära mahutada, kui pakkimist mõistlikult teha.

Siin on mõned nipid.

1. Riided rulli

Rullikeeramisega saab olulise ruumivõidu, kuid riided võivad natuke kortsuda. Rullikeeratud riietega saab täita kõik kohvri sopid ja ruumi kõvasti kokku hoida.

2. Püksid pooleks ja tihedalt rulli

Püksid tuleb voltida pooleks sääred üksteise peale ja tihedalt kokku rullida, justnagu rulliks kokku magamiskotti. Nii võtavad need vähem ruumi.

3. Rihmad-sokid nurkadesse

Tavaliselt kipub tühi ruum jääma kohvri nurkadesse. Sinna saab suruda rihmad, sokid ja muud väiksemad asjad, ka toiteplokid ja adapterid.

4. Kasuta vaakumkotte

Kui kaasa tuleb võtta midagi kohevat (suusakampsunid, vatiiniga vestid vms), võiks need pakkida vaakumkottidesse, millest saab tolmuimejaga õhu välja imeda, et vähem ruumi võtaks. Selle võtte üheks puuduseks on koju tagasi tulema hakates pakkimise keerukus: kuskilt peab laenama tolmuimeja, et koti jälle sama õhukeseks saaks.

5. Kasuta väiksemaid kotte suure kohvri sees

Väiksemad kotid aitavad grupeerida vajalikke asju nii, et kogu koti sisu ei peaks läbi sobrama. Näiteks peab lennujaamas ette näitama oma vedelikega tuubid-purgid, mis võiksid olla eraldi kotis. Kuna vedelikud võivad riideid rikkuda, siis võiks olla need asjad kindluse mõttes topeltkotis.

6. Kingad topi täis

Jalanõud võtavad palju ruumi ja on seest tühjad. Kingade sisse saab midagi toppida - kõige paremini sobivad sinna sokid. Kingade sisse võib panna ka väiksemad kergestipurunevad asjad - kingad peavad vastu suuremale välisele muljumisele.

7. Raskemad asjad alla

Raskemad ja tugevamad asjad võiksid jääda koti põhja. Siis on kohvrit kergem kanda ja lennujaamas on siis väiksem võimalus, et see transportides ümber kukub või virnast maha libiseb.

8. Paki õrnemad asjad keskele

Kaamerad, päikeseprillid ja muu kergestipurunev kraam võiksid jääda koti keskele, kus neid kaitsevad igast küljest pehmed riided.

9. Arvesta lennujaama turvareeglitega

Vedelikud paki eraldi kotti, et neid saaks kergesti kotist välja võtta. Suurem elektroonika tuleb tavaliselt ka eraldi turvalindile asetada. Seega võiks ka peegelkaamera ja sülearvuti olla eraldi kotis või sahtlis, et oleks kergem välja võtta ja ei peaks pakitud asju turvaväravates uuesti sisse pakkima hakkama.

Üks nipp riiete pakkimiseks on veel - need asjad, mis ei tohi kortsuda ja ei kannata tihedalt rullikeeramist, saab laduda kohvrisse vaheldumisi kihtide kaupa ja servad kokku keerata. Kuidas see täpsemalt käib, saab näha (koos muude nippidega) Heathrow lennujaama õppe-joonisfilmilt: