1. UNESCO pärandi vääriline saun

Suurepärane võimalus kogeda muistseid traditsioone on suitsusaunas, mida juba köetakse ligi pool päeva. Suitsusaunu võid leida Eesti eri paigust, rohkem lõuna poolt. Mooska Talu Võrumaal tutvustab oma suitsusaunapärandit, mis on leidnud väärika koha UNESCO nimekirjas. Mooska talus saab sedasama Eesti esivanemate pärandit omal nahal proovida. Saunaskäik koos kõigi rituaalidega kestab vähemalt 3 tundi, kuid kogemus on seda väärt.

2. Looduslik jõebassein

Saun loodusliku jõebasseiniga on midagi väga erilist. Ilmselt ei leia Eestist teist sauna, kust jõgi otse läbi voolab, aga just selline saun on Trofee Jahimajas Jõgevamaal.

3. Ökospaad maarahva moodi
Klaara-Manni Puhke- ja Seminarikeskuse Maanaise spaas saavad saunalised kasutada ürdivihtasid, lisaks pakutakse seal ergastavat pangedušši ning saunajutte taimede ja looduse väest ning meie enda seesmisest energiast.
Tõeliselt lõõgastav puhkus ootab Energia talu modernses öko-spaas, kus heaoluprotseduurid baseeruvad kohalikul ja sajanditevanusel Eesti ravimtaimede kasutamise traditsioonil. Kõik taimed, mida spaas kasutatakse, on 100% looduslikud ja värsked ning kehahoolduses ja ürdimullivannis kasutatavad segud valmistatakse just sulle vahetult enne protseduuri algust.

4. Parima vaatega saun

Vaade ei ole oluline ainult toast – see on oluline ka saunalavalt. Suurepärase merevaatega sauna leiad Pikla Linnumajast Luitemaa looduskaitsealal. Lisaks pakub Pikla Linnumaja uut ja leidlikku linnuvaatlusteenust – linnuvaatlus saunas või saunalinnuvaatlus – võta sa nüüd kinni! Igal juhul on välja mõeldud tore teenus, kus vaprat valmisolekut taluda ilmariski asendab garanteeritult mõnus äraolemine. Peab vaid ette vaatama, et leil binokliklaase ei udustaks.

Lähemalt loe põnevate saunaelamuste kohta Saunatee kodulehelt.

Allikas: puhkaeestis.ee