Jürjo sõnul on Pärnu hetkel eelkõige tuntud kui spaa-linn, kuid nad soovivad tulevastele turismiarendajatele avada lisaks ka surfiturismi sisemaailma, näidates, et tegemist on täiesti eraldi suunaga sihtkohaturunduses, mis võimaldab linna tuua spaa-kliendist erinevat seltskonda.

„Surfiturism on maailma mõistes täiesti iseseisev turismiliik ning Pärnul on selles osas palju kasutamata potentsiaali. Suvi linnas pakub rohkem aktiivseid võimalusi, kui paljud külastajad teavad ning lisaks saab hooaega pikendada tuulte arvelt. Nimelt puhuvad surfituuled just aprillis-mais ja septembris-oktoobris, mil hotellidel ja restoranidel on võimekust veesportlasi vastu võtta,“ selgitas Jürjo.

Tartu Ülikooli Pärnu kolledži turismiosakonna juhataja Heli Müristaja sõnul on koostööprojekt Aloha surfiklubiga tudengitele esmakordne võimalus teha tutvust surfiturismiga. „Kursusel osaleb 28 tudengit, kes on valinud enda spetsialiseerumise suunaks sihtkoha arenduse. Projekti eesmärgiks on õppida Pärnut kui seiklusturismi sihtkohta analüüsima lähtuvalt erinevatest sihtrühmadest ning pakkuda lahendusi tootearenduse ning turunduse osas,“ rääkis Müristaja, miks on üheks valdkonnaks valitud just surfiturism.

Aloha viib tudengitele läbi ka praktilise õppepäeva, mil tudengid saavad ise surfiklubi teenused järele proovida. „Soovime tudengitele näidata, et surfiturist ei pea olema vaid lainetes kogenud ja koolitatud surfar. Meie kõige populaarsem teenus on hoopis SUP-aerusurfi laudade, Skim-laudade ja kayakide rent, mille kasutamise saab lihtsa õpetuse järel selgeks igaüks. Seega on surfiturismil laiem sihtgrupp, kui esialgu arvata võiks,“ sõnas Jürjo.

Kursuse raames annavad lisaks Alohale turismitudengitele oma tööst ülevaate ka teised Pärnu turismi arendavad organisatsioonid ning tudengid läbivad külalisprofessori Isabelle Frochot loengu elamusturismi teemal. Kursus lõpeb juuni alguses, mil tudengid esitlevad oma rühmatöödena koostatud ideid Pärnu kui sihtkoha arenduse ja turunduse kohta.