Ka Reisijuhis paar nädalat tagasi avaldatud Hotels.com-i hotellihinnaindeksi järgi hinnad küll tõusevad, kuid mitte igal pool. Mõnes kohas lausa langevad. Nii näiteks Aasias langes majutuse hind 2 protsenti. Kuid Budget Travel vaatas asja kitsamalt - piirkondade asemel sihtkohapõhiselt ja otsis välja luksuslikumad majutused, et uurida, kus saab kõige soodsamalt tipptasemel teenindust ja mugavust nautida.

Hotels.com-ist võetud hindade järgi selgusid need kuus soodsat linna, kus luksushotellide hinnad langevad ja hinnad on soodsad, aga kvaliteet endiselt kõrge. Naudi ilusat puhkust neis kuues sihtkohas ja raha jääb üle muude asjade jaoks.

Bangkok, Tai

Keskmine neljatärnihotelli hind: 94 eurot

Muutus võrreldes eelmise aastaga: -9%

Bangkok on paljude eestlaste lemmikkoht põgenemisel külma talve eest ja ka muul ajal. Üheks meelitajaks lisaks eksootikale on kindlasti ka odavad hinnad. Odav on ka korralik neljatärnine öömaja. Näiteks Eastin Grand Hotel Sathorn. katusebasseini, igast toast avaneb vaade kas jõele või südalinnale. Hinnad algavad selles hotellis 139 eurost.

Marrakech, Morocco

Keskmine neljatärnihotelli hind: 94 eurot

Muutus võrreldes eelmise aastaga: -11%

Maroko luksushotelli saabudes on tunne, nagu oleksid alustanud uut elu idamaise valitsejana. Võta mõni luksuslik butiikhotell, näiteks Riad Flam ja vali pakutavatest kaheksast ruumist endale sobiv vaba luksus-sviit. Öö kulgeb rahulikult nikerdatud postidega ja baldahhiiniga pehmes voodis, hommikul ja õhtul saab puhata mullivannis või hotelli päikeseterrassil. Hommikusöök on hinna sees, öömaja hinnad algavad seal 96 eurost.

Varssavi, Poola

Keskmine viietärnihotelli hind: 102 eurot

Muutus võrreldes eelmise aastaga: -13%

Lopsakad kardinad, poleeritud marmor ja soe bassein - see kõik ootab Poola pealinnas asuvas 1908. aastal ehitatud hotell Bristolis. See näide soodsast luksushotellist asub jalutuskäigu kaugusel tähtsamatest varssavi vaatamisväärsustest: vanalinnast, kuningalossist, rahvusteatrist ja ooperimajast ning hinnad algavad praegu 93 eurost.

Jakarta, Indoneesia

Keskmine neljatärnihotelli hind: 108 eurot

Muutus võrreldes eelmise aastaga: -11%

Hiina asemel on hakanud meile paljud kaubad tulema hoopis Indoneesia kandist. Luksusliku hotelliteeninduse hoiavad nad ka mõistlike hindade juures: vali näiteks DoubleTree Hilton. See retrostiilis tubadega hotell pakub mugavusi ja tippteenindust kosmosekapsleid meenutavates ümarates ruumides, helesinise laguuni taoline sopiline bassein ja peen kokteilibaar teevad luksushotellist sobiva peatuskoha ärireisijatele. Kuid ka pered on oodatud. Nädalavahetustel viib tasuta buss Grand Indonesia kaubanduskeskusse ostureisidele. Hinnad algavad 117 eurost.

Mumbai (Bombay), India

Keskmine neljatärnihotelli hind: 109 eurot

Muutus võrreldes eelmise aastaga: -10%

Indiast võib leida eurooplase mõistes praktiliselt tasuta öömajasid mõne euro eest, kuid see tähendab, et ka paljud luksuskohad on väga soodsad. Kui juba laristamiseks läks, võta näiteks Vivanta by Taj President. Ärireisijate jaoks sobiv hotell asub Lõuna-Mumbais moodsa kunsti galerii lähedal. Hinnad algavad 139 eurost.

Istanbul, Türgi

Keskmine neljatärnihotelli hind: 125 eurot

Muutus võrreldes eelmise aastaga: -7%

Tundub uskumatu, aga Istanbuli keskel, kõigi olulisemate vaatamisväärsuste läheduses saab viietärni-öömaja 122 euro eest. Üks selline hotell on näiteks Levni Hotel & Spa. Lisaks mõnusale puhkusele luksuslikus numbritoas saab nautida ka spaamõnusid. Tunniajane massaaž maksab 81 eurot. Kolmeöise viibimise eest premeeritakse tasuta transpordiga lennujaama, kuue öö eest ka linnasõitudega, tasuta õhtusöögi, 30-minutilise spaa-sessiooniga.