Island paistis turiste eelmises kvartalis eriti hästi kohale meelitavat, sest kasv oli koguni 30 protsenti. Järgnes Slovakkia 20 protsendiga.

Malta, Montenegro, Läti ja Horvaatia populaarsus kasvas üsna ühtlaselt ligi 9-10 protsenti, Ungaril ja Poolal oli huvilisi 7 protsenti rohkem.

Tabeli lõpus troonib kindlalt Küpros, mille populaarsus langes eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes 12 protsenti. Põhjuseks olid riigi rahanduse negatiivsed uudised aasta alguses. Maailmas alati populaarsed turismisihtkohad Saksamaa ja Hispaania kogusid 4 protsenti rohkem külastajaid ning Suurbritannia jäi ka napilt plussi (+1%). Lisaks Küprosele olid miinuses veel Eesti ja Itaalia.

Lõunanaabrite lätlaste juures aga otsustas märtsist juunini ööbida tunduvalt rohkem turiste kui varem. Ööbimiste kasv oli Lätis eelmises kvartalis 14 protsenti võrreldes 2012. aasta sama ajaga, see on Euroopa parim tulemus.

Eestil on siiski mõnede näitajatega ka esikolmikusse asja. Näiteks hotellide ühe öö hinnad tõusid kõige enam aasta jooksul Türgis (8,5 protsenti) ja Iirimaal (5,8 protsenti), kolmas aga ongi Eesti +5,5 protsendiga.

Euroopa reisijate optimism tuleviku suhtes kasvas ja selleks on Eurostatil oma indeks - Eurostat Consumer Confidence Indicator, mis liikus üles kolm punkti. Tuleviku suhtes kindlamad eurooplased tavaliselt ka reisivad rohkem, seega turismisektoril on põhjust oodata paremaid tulemusi.