Bransoni sõnul on häbiväärne, kui vähe saavad puhkusepäevi Ameerika firmade jaoks töötavad inimesed, vahendab Quartz. Mees imestab, et kuidas on kellelgi suure töökoguse ja väheste puhkusepäevade kõrvalt võimalik leida aega oma pere, laste ja hobide jaoks.

Richard Branson usub, et firmad võiksid oma töötajaid usaldada ja pakkuda neile täpselt nii palju puhkusepäevi, kui töötajad vajavad. Mehe enda sõnul saavad tema firmade töötajad puhata täpselt nii palju, kui nad soovivad ja puhkuserahast ei jää nad samuti ilma.

Branson arvab, et kui suhtuda oma töötajatesse kui täiskasvanud inimestesse ja arvestada nende soovidega, siis panustavad nad firma käekäiku palju rohkem, sest nad näevad, et ka firma hoolib nendest.

Kui ikka tunned, et on vaja aeg maha võtta ja akusid laadida, siis seda saad sa ka teha. Nii saad tööle naasta värske ja puhanuna ning töötad ka oluliselt efektiivsemalt.

Väljaande Travel And Leisure väitel saavad Ameerika erasektori firmades töötavad inimesed keskmiselt 16 puhkusepäeva aastas ja lisaks saavad nad puhata riiklike pühade ajal. Euroopas on olukord pisut parem, sest puhkusepäevi on poole rohkem.

Expedia tehtud uuringu andmeil jätab hulk ameeriklasi puhkusepäevad lausa kasutamata. Mullu läks raisku näiteks 653,9 miljonit puhkusepäeva. Uuringust selgub, et 17 protsendi vastanute sõnul ei saanud nad puhkusele minna, sest tööjuures polnud selleks võimalust. 13 protsenti vastanutest aga väitis, et nad ei võtnud puhkusepäevi häbi pärast välja, sest nad ei pidanud end puhkuse vääriliseks. Neljandik vastanutest ütles, et kui nad on puhkusel, kipuvad nad vähemalt korra päevas töökirju vaatama ja kokkuvõttes pole see üks õige puhkus, sest töömõtted on ikka peas.

Bransoni sõnul võiksid inimesed oma firmale aga soovitada kasutada aasta aega piiramatu puhkuse mudelit ja vaadata, kuidas ja kas see töötab.

Kas Eestis võiks ka rakendada sellist mudelit? Kas sinu arust on sul piisavalt puhkusepäevi aastas?