Rusikareegel on see, et üldiselt võid kaasa võtta kõike, mille hotell on sulle tuppa kasutamiseks pannud või mis niikuinii visatakse peale su külastust minema. Selle all mõeldakse näiteks šampoone, tasuta teed ja šokolaadi jne.

Ilmselgelt tasuta asjad:

Tualett-tarbed on sageli kõigile tasuta võtmiseks. Hiljutine Hiltoni hotelliketi tehtud uuring leidis, et 73% hotellikülastajatest võtavad tualett-tarbed koju kaasa. Nad kasutavaid neid ise või jagavad sõpradele. Need, kellel on elamises külalistetuba, saavad neid seal kasutada. Mõned sellised tualett-tarbed on:

1. seep,

2. šampoon,

3. palsam,

4. niisutav kreem,

5. hambapasta,

6. suuloputusvahend,

7. habemeajamisvaht,

8. deodorant,

9. raseerijad,

Ühekordselt kasutatavad esemed

Tavaliselt on need soodsad tualett-tarbed, mille viskaks hotell niikuinii ära, kui oled neid kasutanud. Mõned näited on:

10. hambahari,

11. õmbluskomplekt,

12. dušimüts,

13. kilekotid,

14. kingaviks,

15. juuksehari.

Kirjatarbed

Kui hotellitoas on laud ja laual on kirjatarbed, siis need on mõeldud kasutamiseks. Kui otsustad, et sooviksid neid kasutada hoopis hiljem ja võtaksid need seetõttu hea meelega kaasa, siis võid seda teha. Mõned näited on:

16. pastapliiatsid,

17. märkmepaber,

18. ümbrikud,

19. ajalehed.

Sooja joogi tegemise vahendid

Mõnedes hotellides on laual karp, kus on erinevad tee- ja kohvipakikesed, mis on mõeldud tasuta kasutamiseks. Mõned näited on:

20. tee,

21. kohv,

22. suhkur,

23. suhkruasendaja.

Asjad, mis on tasuta, kuid mida paljud ei tea

Inimesed, kes reisivad tihti, teavad, et hotellitoas on veel asju, mille võid tasuta kaasa võtta. Mõned näited on:

24. tuhvlid — tavaliselt viskab hotell need peale su kasutamist minema ehk võid need julgelt koju kaasa võtta;

25. snäkid — loomulikult pole kõik hotellis pakutavad snäkid tasuta, aga need, mis on pandud näiteks padjale, öökapile, lauale või on hotelli fuajees, on eeldatavasti tasuta;

26. hotelliukse võtmekaart ja “mitte tülitada” märk, mille saad ukselingi külge panna;

27. pudelivesi — mõnedes kohtades, kus joogivesi pole kõlbulik joomiseks, lubatakse võtta hotellitoas olev pudelivesi tasuta kaasa;

28. piibel.

Asjad, mille tavaliselt võid kaasa võtta, kuigi sa poleks iial seda uskunud

29. vihmavari — tavaliselt eeldab hotell, et vihmavari tuuakse hotelli tagasi, aga vahel lähevad need kaduma ka, hotellil pole selle vastu eriti midagi, sest vihmavarjul on suur hotelli logo ja nii sa teed sellele hotellile reklaami;

30. hommikumantel — räägitakse, et see on kõige sagedasemini varastatav asi, aga mõned hotellid ei tee ka sellest suurt numbrit, kui võtad hommikumantli kaasa;

31. tass — enamik hotelle ei luba tassi kaasa võtta, aga võib-olla sul lubatakse, kui ilusti küsid;

32. vannipart — see on küll taaskasutatav, aga suhteliselt odav ja tõenäoliselt on hotellil ükskõik.

33. Võib-olla hoopis midagi muud? Mõned hotellid jagavad külastajatele näiteks muid nii-öelda suveniire, mille nad saavad soovi korral kaasa võtta. Mõned näited on Rubiku kuubik, stressipall, kaisukaru jne.

Veidrad asjad, mida inimesed on hotellist pihta pannud

Mõned inimesed lähevad näppamisega päris kaugele. Näiteks on kaasa võetud voodipesu, patju, dušikardinaid, riidepuid, fööne, äratuskelli, kohvimasinaid, jäämasinaid, prügikaste, tuhatoose, pagasialuseid, elektripirne, patareisid televiisori puldi seest, lampe ja palju muud. Mõned on pihta pannud ka dušiotsikuid, kraanikausse, uksehingi ja -linke. Ühest hotellist läks kaduma ka bidee.

Leidub ka väga ekstreemseid näiteid: ühest Starwoodi hotellist pandi pihta tiibklaver; Four Seasons Beverly Wilshire’i hotellist varastati marmorist kamin ja Hong Kongis asuvast W hotellist näpati 300 000 dollarit maksev Andry Warholi teos.

Nagu sa ilmselt juba ise taipasid, siis neid asju ei tohi hotellist kaasa võtta.

Mida teha, kui tahad midagi kaasa võtta, aga sa pole päris kindel, kas võid seda teha?

Kui kahtled, siis küsi mõnelt hotelli töötajalt või administraatorilt. On kolm võimalust: saad asja kaasa võtta, sa ei tohi seda asja kaasa võtta, sa võid selle ära osta.

Kui võtad kaasa midagi, mida sa ei tohiks tegelikult kaasa võtta, siis võib hotell sulle selle asja eest hiljem arve esitada ning raha võetakse su krediitkaardilt maha. Samas esineb ka juhtumeid, kus näppajast külastaja pole pääsenud pelgalt arvega. Näiteks Jaapanis võttis paarike 300 dollari väärtuses asju hotellist kaasa. Hotell aga tegi politseile selle kohta avalduse. Nigeerias võttis üks naine Transcorp Hilton Abuja hotellist kaasa kaks rätikut ja triikraua ning politsei nabis ta kinni.

Allikas: nomadwallet.com