Lõuna-Aafrika Vabariigist Kaplinnast alustades peaksid sa lõpuks, läbi kuueteistkümne erineva riigi, jõudma välja Venemaale Magadani. Google Kaartide järgi võtaks see aega umbes 187 päeva, loomulikult juhul, kui sa ei tee mitte ühtegi pausi. Realistlikumalt mõeldes võiks see tavapärase jalutamise tempo ning unepausidega olla tehtav kuni kolme aastaga.

Pikim teekond, mille saad jalgsi läbida, kulgeb Aafrikast Põhja-Venemaale. Kaart: Google Maps

Kui sa muidugi lõppu jõuad… Teel ettetulevad tõusud ja langused võrduvad kolmeteistkümne edasi-tagasi matkaga Everesti otsa. Mõned riigid, mis pika tee peal läbida tuleb, ei pruugi olla poliitiliselt stabiilsed.

Mida kaasa pakkida? Kuna teekond läbib ääretult erinevaid kliimavöötmeid ning maastikke, siis ei teeks paha varustus, millega saaks hakkama nii kõrbes, äärmuslikes vihmades, mägedes ning Venemaa jahedates temperatuurides. Igaks juhuks võiks olla valmis metsloomade rünnakuks või kohtumiseks maailma mürgiseima maoga.

Aga muul juhul — vaated on kohe kindlasti lummavad! Kes siiski nii ekstreemset matka ei soovi ette võtta, siis testi end SIIN, et saada teada, kuhu peaksid sel suvel Eestis reisima!

Vee ületamiseks ei pea sel teekonnal kasutama ühtegi praami ega paati - kõik on läbitav tänu sildadele. Foto: Madle Timm

Lugesid just Hulkurplika päevikute 92. osa.

Madle Timm on 26-aastane eestlanna, kes pärast mitmeid lühemaid rännakuid planeedi eri otstesse sai aru, et reisijumal (või kurat) on halastamatu ning tema küüsist on raske lahti rabeleda. Nii otsustas ta seljakoti pikemalt selga kleepida ja mööda ilma hulkuma minna.

Hoia silma peal ka hulkurplika tegemistel