Tasuta kasutatav äpp kannab nime AirDates ja see töötab lennurežiimile lülitatud telefonis. Rakendus lubab kasutajatel juba maa peal olles üksteisega ühendust võtta ning jätkata tšättimist õhulennu ajal Bluetoothi või Wifi Direct vahendusel.

Kasutajad saadavad oma e-piletid e-postiga serverisse, mis analüüsib saadetud andmeid ning loob nende põhjal kasutajaprofiili. Äpp näitab kasutajale reisijaid, kes on temaga samal teekonnal samasse sihtpunkti, seab need vastavalt sisestatud eelistustele järjekorda ning lubab inimestel omavahel tšättima hakata.

Rakenduse turule toonud firma kirjeldab seda sõnadega „miski pole tabu“. Äpp on avatud kõigile kasutajatele, see ei erista inimesi nende seksuaalse orientatsiooni alusel. Iga kasutaja saab oma privaatsuse sätteid muuta, valides, kas olla nähtaval või peidus. Kusjuures ka peidus olles on võimalik teiste kasutajatega suhelda.

Äpi loojaks on ettevõtja Michael Richard, kes sai esmase mõtte selleks Kagu-Aasias reisil olles. Ringi sõites kasutas ta tavalisi kohtinguäppe, kuid mingil hetkel märkas turul tühja kohta, sest neid äppe ei saa kasutada lennukis õhusõidu ajal.

AirDatesi kasutajate arv kasvab pidevalt, eriti pärast hiljutist esitlust, julgustades võõraid inimesi omavahel kohtuma ja üheskoos reisima.

Allikas: www.lonelyplanet.com