Hea näide kõige moodsamast magamiskapslist on hiljuti Briti firma poolt välja mõeldud ja tutvustatud Podtime: see on tünnikujuline kapsel mõõtmetega 1 x 2 meetrit. Pikemad sellisesse enam ära ei mahu.

Podtime on LED-valgustusega, peegli, teleri ja multimeediakeskusega, külgedelt käivad magamisaseme kohale lahti kokkuklapitavad riiulid. Reisikohvri võib paigutada põranda alla eraldi kambrikesse. Siseneda saab Podtime´i (vastavalt mudelile) kas otsaluugist või küljel asuvast liuguksest.

Nagu kosmoselaevas: Podtime´i uued moodsad kapslid on veelgi kitsamad, kuid tagavad parema une.

Miks peaks keegi aga tahtma sellises tünnis ööbida? Tootja pakub selleks välja vähemalt kaks peamist põhjust. Esiteks - kapslis magamine läheb maksma viis korda vähem kui tavalises hotellitoas. Ühe päeva hinnaga võid kapslis veeta terve nädala (kui nii kitsastes tingimustes nii kaua vastu peab). Teiseks on kapselhotell hea alternatiiv kiireks peatuseks näiteks ümberistumisel, sest privaatne kapsel on ikkagi mugavam koht väljamagamiseks kui lennujaama ootesaali toolid või põrand.


Kui 1x2 meetrit kapslipinda tekitab liigset klaustrofoobiat, siis kapselhotelle on ka suuremat mõõtu - sobiv öömaja võiks peituda näiteks Snoozeboxis. See on merekonteiner, mis on ümber ehitatud ajutiseks magamisasemeks. Snoozeboxis on ruumi isegi privaatse tualeti jaoks. Seda tüüpi kapselhotelle on plaanis ehitada ajutiseks majutuseks ka 2018. aasta jalgpalli maailmameistrivõistlusteks Venemaal.

Hispaania firma Lookotels ehitab kitsaste kapslite asemel hotellitube samuti pigem konteineritesse, kuid on disaininud need natuke ilusamaks kui merekonteinerid, et kõlbaks ka mõnesse nooblimasse linnaossa tänava äärde riita laduda. Väiksema üheinimesetoa suurus on 9,7 ruutmeetrit, sinna sisse mahub ka tualett. Suuremad "luksusnumbrid" pakuvad juba 12 ruutmeetrit põrandapinda.

Lookotels: ilusamad kapslid üksteise peal.

Jaapanis aga on loodud kapselhotellide "eliithotell" 9h ehk "Nine Hours" - Üheksa Tundi. Just nii kaua saab selles hotellis viibida, aga võib osta ka vähem aega. Arvestus on tunnipõhine. Luksuslikud kapslid on esialgu kahes kohas: Tokyo Narita lennujaamas 2. terminalis ning Kyotos. Põhimõtteliselt võib kapselhotelli saabuda kaks kätt taskus, sest kõik ööbimiseks vajalik on olemas: isegi ühekordselt kasutatavad hambaharjad. Meestele ja naistele on eraldi duši- ja tualetisekstioonid, retseptsioonis tuleb välisjalanõud jätta lukustatavatesse kappidesse.

Eriti meeldib kapslites ööbida nooremapoolsetel reisijatel, kelle eelarve on kitsas või ärireisijatel, kellel pole aega ja vaja on vaid ümberistumise ooteaeg puhates mööda saata. Kuid isegi 2x1 meetri suuruses "kapis" ööbimise eest küsitakse kallis Tokyos 15 dollarit tunni kohta. Üheksa tundi läheb kokku maksma 38 dollarit.

Kapselhotellide idee on lihtne - mõnikord ei olegi vaja kõiki neid hotellide lisateenuseid, vaid ainult üht asja: privaatset kohta, kus end välja magada.