Alates 15. märtsist 2016 nõutakse kehtivat eTA-t nende riikide kodanikelt, kes Kanadasse reisimiseks viisat ei vaja, sh Eesti kodanikelt. Nõue kehtib juhul, kui riiki sisenetakse lennukiga või kasutatakse transiitlendu läbi Kanada. Kuni 2016. aasta septembri lõpuni on Kanada uuest reeglist mitteteadlike reisijate suhtes leebem ning neil ei keelata lennuki pardale minemist.

eTA-t saab taotleda veebilehel www.canada.ca/eTA ning see maksab 7 Kanada dollarit.Taotlemine on lihtne ja selleks kulub vaid mõni minut. eTA kehtib viis aastat või kuni passi kehtivusaja lõpuni.

Lühiülevaade

Ainus ametlik kanal eTA taotlemiseks on veebileht Canada.ca/eTA. Paljud ettevõtted on loonud oma veebilehed, kus küsitakse eTA taotluse esitamise eest tasu, ent need ettevõtted ei esinda Kanada valitsust.
Kanada kodanikud, sealhulgas topeltkodakondsusega isikud, ei saa eTA-t taotleda ning neile on tungivalt soovitatud reisida kehtiva Kanada passiga.
Kanada alalised elanikud ei saa samuti eTA-t taotleda ning peavad Kanadasse reisimisel esitama kehtiva elamisloa ning kehtiva passi.
Kodakondsuseta Eesti elanikud ning Vene kodakondsusega reisijad vajavad Kanadasse reisimiseks viisat.