Sel nädalal võeti Sri Lankas kinni briti naisturist ja ähvardati deporteerimisega, kuna tema käel oli Buddha tätoveering, mida ametnikud pidasid solvavaks.

Naine arreteeriti riigi suurimal rahvusvahelisel lennuväljal esmaspäeval ning politsei saatis ta riigist välja, öeldi ametlikus teadaandes.

Sri Lanka on valdavalt budistlik riik, kus ollakse väga tundlikud usuteemade suhtes.

2012. aasta augustis aga mõisteti kolm prantsuse turisti kuueks kuuks vangi, kui nad suudlesid Buddha kuju, mis ametnike arvates oli lugupidamatuseavaldus.

Sri Lanka on keelanud riiki saabumise ka USA räppstaarile Akonile, kuna üks tema muusikavideo näitas napilt riietatud naist tantsimas Buddha kuju ees.

Selliseid turistide jaoks kummalisi juhtumeid on veelgi. Siin on mõned näited, mille pärast inimesi on riigist välja saadetud.

Kuninganna Victoria aluspükste varguse eest

19. sajandi esimesel poolel deporteeriti rohkem kui 165 tuhat britti Austraaliasse, enamuse süüks olid mõned väiksemad kuriteod. Üks kõige ebatavalisem põhjus oli 14-aastasel Edward Jonesil, kes murdis sisse Buckinghami paleesse vähemalt kolmel korral, veetis tunde end kuninga Victoria sohva all peites ning tabati Tema Majesteedi aluspesuga, mis rippus välja tema pükstest. Juhtumi piinlikkuse pärast peeti kohtuprotsess saladuskatte all ja see tuli ilmsiks alles 2011. aastal.

Liputamise pärast monumendi ees

Vähesed inimesed maailmas on nii austusväärsed kui Mustafa Kemal Ataturk on Türgis - mees, kes lõi kaasaegse Türgi riigi. Seda oleks keegi enne võinud öelda ka Thomas Strongile. Oma puhkuse ajal Marmarises 2009. aastal otsustas 19-aastane lääne turist Atatürki monumendile lähenedes püksid jalast heita ja meheuhkuse paljastada, seda kuju poole hööritades. Pealtnägijad said väga vihaseks ja kutsusid politsei, kes saatis siivutu turisti kohe asju pakkima. Politsei saabus minutite jooksul ja kasutas ka käeraudu.

Liiga ilus olemise eest

Kindlasti on olemas üsna paljusid lihtsaid viise, kuidas ära teenida Saudi Araabiast välja saatmine, kuid üks põhjus on ka liiga ilus olemine, nagu selgub. Eelmisel aastal saadeti Riyadhi pärandkultuuri festivalile saabunud kolm Araabia Ühendemiraatide härrasmeest riigist välja, kuna nad "nägid välja liiga nägusad".

Festivali ametlik esindaja ütles, et kolm emiraatlast olid vastava komisjoni liikmete arvates liiga atraktiivsed, et võisid mõjutada kohalikke naisi halvale teele.

Sülitamise pärast

Austraalia peaminister Tony Abbott hoiatas jaanuaris, et välismaalasi, kes sülitavad, vannuvad või ärritavad oma käitumisega teisi inimesi, võidakse hakata riigist välja saatma. Välisriikide jalgpallurid ei pea siiski muretsema - see kehtib vaid asüülitaotlejatele.

Kitarrimängu eest

Eelmisel aastal deporteeriti Ameerika Ühendriikidest sakslane, kes oli saabudes kaasa võtnud kitarri. Kui ta ütles, et plaanib sellega osa võtta "vaba mikrofoni" õhtutest, arvasid piiriametnikud, et tegelikult tuleb ta tööd otsima.

Kiiruseületamise eest

Eelmisel aastal saadeti Kuveidist ühe kuu jooksul välja 1258 välismaalast, kuna nad rikkusid liikluseeskirju. Põhjuseks oli lubadeta sõitmine, oma sõidukisse sõidu eest maksvate reisijate võtmine, punase tule ajal foori alt läbi lipsamine, suure kiiruseületamise eest jne. Nende rikkumistega saab maalt välja saata ilma kohtuotsuseta.

Vales linnaosas elamise pärast

Üks briti abielupaar sai eelmisel aastal Austraalias karistada, kui tegi väikese eksimuse viisarežiimi suhtes. Nende dokumentide järgi pidid nad elama nö maapiirkonnas, kuid tegelikult asusid Brisbane´i äärelinnas, mis tähendas, et mitte maal, vaid siiski linnas. Oleksid nad võtnud maja mõned kilomeetrid edasi samal tänaval, mis jäi juba linnapiiri taha, oleks kõik korras olnud.

Aung San Suu Kyi mängimise eest

Bonditüdruk ja näitleja Michelle Yeoh saadeti Birmast välja 2011. aastal sellepärast, et mängis filmis "The Lady" Aung San Suu Kyi´d (Birma poliitikategelane). Ametlikult küll põhjust ei öeldud, kuid seda peetakse kõige usutavamaks.

Keskmise sõrme näitamise eest

Föderaalse karistusseadustiku 3. koodeksi järgi võidakse välismaalasi riigist välja saata mitmete "intsidentide" pärast: sealhulgas ka kohalik meedia andmetel kellelegi keskmise sõrme näitamise eest.