Mandariinid, 2013

Eesti, Gruusia; Režissöör: Zaza Urušadze

Film sai Oscari nominatsiooni parima võõrkeelse filmi kategoorias ja selle tegevustik toimub 1992. aasta sügisel, mil Gruusia ja Abhaasia vahel puhkenud sõja küüsi sattusid ka rohkem kui saja-aastase ajalooga eesti külad. Abhaasia eestlane Ivo (Lembit Ulfsak) võtab oma majja sõja eest põgenenud kaks raskelt haavatud sõdurit, grusiini ja abhaaslaste poolel võitleva tšetšeeni. Ivo püüab sõja keskel inimeseks jääda ja kahte verejanulist sõdalast lepitada. Filmis näeb ka piirkonnale omast kaunist loodust.

Eestlanna Pariisis, 2012

Eesti, Prantsusmaa, Belgia; Režissöör: Ilmar Raag

Eesti väikelinnas elav Anne (Laine Mägi) saab hooldaja koha Pariisis, väliseestlanna Frida juures. Rikas ja tujukas vanadaam eesti keelt ei kõnele, Annet peab aga lootusetuks provintslannaks. Niisiis näib, nagu poleks neil kahel midagi ühist. Filmis näeb Pariisi vaateid ja eluolu.

Eestlanna Pariisis. Foto: kaader filmist

Polaarpoiss, 2016

Eesti; Režissöör: Anu Aun

Keskkooli lõpetav Mattias (Roland Laos) unistab fotograafiaõpingutest Berliini kunstiakadeemias. Ootamatult armub ta bipolaarsesse Hannasse, kes tõmbab Mattiase sündmustekeerisesse, mis viib poisi seadusega vastuollu. Päästes Hannat, paneb Mattias toime kuriteo, mis ähvardab ta vangi viia. Karistusest pääsemiseks otsustab ta lasta end süüdimatuks tunnistada. Selleks tuleb Mattiasel teeselda psüühikahäiret - bipolaarsust. Filmis näeb Berliini olustikku.

Kallis õeke, 2016

Eesti, Laos, Prantsusmaa; Režissöör: Mattie Do

Põnevusdraama, mis kohati annab välja õudusfilmi mõõdu. Film räägib Laose naise Ana abielust Eesti ärimehe Jakobiga ja suhtepuntrast, mida pingestab pere teenijatüdruk Nok. Viimane ei kohku parema elu ihaluses tagasi valedest ega perega manipuleerimisest, käivitades üleloomulike sündmuste ahela. Pimedaks jäävat Anat külastavad arusaamatul põhjusel kummitused, kellega kohtumine jätab perenaise sonima numbreid, mis ennustavad Noki üllatuseks loterii võidunumbreid. Ootamatult on seni vaesuses virelenud Nok sattunud kullasoonele. Filmis saab aimu Laose elust ja tänavapildist.

Karu süda, 2001 (digitaalselt taastatud 2012)

Eesti; Režissöör Arvo Iho

Noor kütt Niika (Rain Simmul) siirdub Siberisse taigakütiks, kohtub mitme kena naisega ja askeldab koos kohalike põhjarahvastega. Kuigi kohalikud nganassaanid ta külalislahkelt vastu võtavad, määravad tema saatust nüüd looduse väed. Ta peab kohtama iseenda varju, armastama naist, kellele pole jäänud kedagi teist, ja surmama oma sõbra. Ainus, mis võib teda vabastada saatuse püünisest, on karu süda. Filmi süžee põhineb Nikolai Baturini romaanil "Karu süda" ning selles on palju ilusaid kaadreid Siberi loodusest.

Must alpinist, 2015

Eesti; Režissöör: Urmas Eero Liiv

Müstika- ja õudussugemetega mängufilmi stsenaarium toetub tegelikult aset leidnud sündmustele, mille üheks osaliseks oli ka stsenarist-režissöör Urmas Eero Liiv. Film on üles võetud samas Burjaatia külas, kus sündmused toimusid. Filmi pealkiri põhineb endises Nõukogude Liidus mägimatkajate seas laialt levinud legendil hukkunud alpinistist, kelle surma asjaolud jäid segaseks ja kelle hing seetõttu kunagi rahu ei saa. Matkal oma kaaslastes pettunud kinnine grupijuht Olle jääb retke viimasel päeval mägedes kadunuks. Võõral maal ja võõra rahva hulgas kogeb matkagrupp, et tehtud teod ja kättemaks ei tunne surma piiri. Filmis näeb Burjaatia küla olustikku ning ilusaid loodusvaateid.

Must alpinist. Foto: pressifoto

20 päeva Indias, 1980

Eesti; Režissöör: Ela Tomson

See on film, mis pakub põnevust eelkõige neile, kes ise Indias käinud ning tahavad teada, milline tänavapilt valitses seal kolmkümmend aastat tagasi. Dokumentaal jälgib kahekümneliikmelist Eesti kontsertgruppi, kes esines NSV Liidu kultuuripäevadel Indias. Kommenteerib Ela Tomson. Film on leitav SIIT.

Jõulud džunglis, 2020 (esilinastub detsembris!)

Eesti; Režissöör: Jaak Kilmi

Koguperefilm "Jõulud džunglis" räägib 10-aastasest Paulast ja 12-aastasest Akhimist, kes lähevad Indoneesia džunglisse jõuluvana otsima. Ehkki uus elu troopikas on tore, igatseb Paula siiski koduseid jõule ning nii otsustab ta koos oma uue sõbra Akhimiga džunglist jõulušamaani otsima minna. Kumbki ei tea aga, kui peadpööritavalt ohtlikuks võib selline retk osutuda. Filmis näeb Indoneesiale omast troopilist loodust.

Lugesid just Hulkurplika päevikute 102. osa.

Madle Timm on 27-aastane eestlanna, kes pärast mitmeid lühemaid rännakuid planeedi eri otstesse sai aru, et reisijumal (või kurat) on halastamatu ning tema küüsist on raske lahti rabeleda. Nii otsustas ta seljakoti pikemalt selga kleepida ja mööda ilma hulkuma minna.

Hoia silma peal ka hulkurplika tegemistel