Nimelt avaldas Insider, et Musta mere ääres paiknev Gruusia plaanib tulla välja uudse viisaprogrammiga, mis on mõeldud spetsiaalselt kaugtöö tegijatele. Hetkel on eestlastel lubatud Gruusias viibida kuni 90 päeva poole aasta jooksul, uus programm võimaldaks riigis viibida aga rohkem kui kuus kuud.

Gruusia majandusministeeriumi sõnul loodetakse programmi abil turgutada COVID-19 tõttu kannatada saanud turismisektorit ning pakkuda kaugtöötegijatele lihtsustatud süsteemi riigis elamiseks.

Loast huvitatud peaksid silma peal hoidma Gruusia majandusministeeriumi leheküljel SIIN, kuhu laetakse jooksvalt täiendavat informatsiooni. Hetkel plaanib Gruusia oma piirid rahvusvahelistele turistidele avada 31. juulil.

Peagi algab Gruusias ka viinamarjahooaeg ning õppida saab veinitegemist. Foto: Madle Timm

Gruusia on turistide seas tuntud kui ääretult mitmekesiste võimalustega riik, kus tegevust leidub nii suusasõpradele, kultuuri- ja toidunautlejatele kui ka lihtsalt neile, kes soovivad rannas peesitada. Külastada tasub nii Tbilisi vanalinna kui ka Musta mere ääres asuvaid kuurortlinnu, põigata sisse iidsetesse kirikutesse, rüübata kohalikku veini ning maitsta mahlaseid pelmeene meenutavaid hinkalisid ja juustust hatšapurit. Elamust pakuvad mägimaastikud, muu hulgas asub Gruusias ka üks Euroopa kõrgeimal asuv küla (Ushguli), mis on asustatud aastaringselt.

Enne riiki reisimist tasub jooksvalt jälgida COVID-19 tõttu kehtivaid võimalikke piiranguid nii riiki sisenemiseks kui koha peal elamiseks. Praeguse seisuga on kogu riigis diagnoositud veidi üle tuhande nakatunu, surnud on kuusteist inimest (Johns Hopkins COVID-19 tracker).

Matkasõpradele on riigil välja käia nii mõnedki rajad. Foto: Madle Timm

Lugesid just Hulkurplika päevikute 96. osa.

Madle Timm on 27-aastane eestlanna, kes pärast mitmeid lühemaid rännakuid planeedi eri otstesse sai aru, et reisijumal (või kurat) on halastamatu ning tema küüsist on raske lahti rabeleda. Nii otsustas ta seljakoti pikemalt selga kleepida ja mööda ilma hulkuma minna.

Hoia silma peal ka hulkurplika tegemistel