Indoneesia ja eelkõige Bali saare populaarsus on viimastel aastatel oluliselt kasvanud. 2017. aastal külastas riiki viis korda rohkem Eesti reisijaid kui viis aastat tagasi. Pea 90% Indoneesiat külastavatest Eesti turistidest valib sihtkohaks Bali saare.

Indoneesia ja Bali reisihommikul tuleb juttu 263 miljoni elanikuga riigi erilisematest paikadest ja vaatamisväärsustest ning antakse soovitusi, kuidas reisil juhtunud ootamatus olukorras kõige kasulikumalt käituda.

Oma värvikatest kogemustest Indoneesias jutustab äsja ilmunud reisikirja „Minu Indoneesia“ autor Berit Renser. Fotograaf Ardo Kaljuvee räägib oma Bali lembuse põhjustest ja tutvuda saab ka tema reisifotodega. Estraveli erakliendisuhete ja lojaalsusprogrammide juht Katrin Aaslaid jutustab oma hiljutisest kolme nädala pikkusest jahireisist Indoneesias ja Aasias. Vestlust juhib blogija, maailmarändur ja “Minu Bali” autor Jesper Parve.

“Indoneesia ei ole ainult maailma suurim saareriik, vaid ka üks parim näide mitmekesisusest. Esindatud on äärmuslikud usklikud äärmuslike uskmatuteni, pillav rikkus näljase vaesuseni, südamlik hoolimine kõleda osavõtmatuseni, lopsakas loodus kurva tühimikuni. Kohata võib põlist metsameest, kes toksib nutitelefoni, ja naisi, kes rokivad, jilbab’id peas, diskodel. Mitmekesisusest hoolimata saab isegi kõige erinevamad killud tervikuks kokku siduda,” räägib reisiraamatu “Minu Indoneesia” autor Berit Renser põhjustest, miks Indoneesia ja indoneeslased tema austuse võitsid.

Eesti reisijad külastavad Indoneesias peamiselt järgmisi sihtkohti:
1) Denpasar (Bali)
2) Jakarta
3) Surabaya

“Minu Bali” autor Jesper Parve põgenes pärast sportlase karjääri lõppu Bali saarele, kus tema igapäevaellu kuulusid nõidravitsejad, joogagurud, harjumatu kuumus, rollerid ja maod, aga ka kaunid päikseloojangud, kohalike naeratused ja põnevad rännakud iseendasse, millega kaasnesid suured õppetunnid.

Tänavu novembri lõpus viibis Parve taas Balil, kui Agungi mäel aktiveerus vulkaan, mille tuhk seiskas paariks päevaks saare lennuliikluse. Tänaseks on vulkaan rahunenud ja turistid naudivad paradiisisaart, nagu tavaliselt. Vulkaani aktiviseerumine ja muud olukorrad, mis võivad turistide reisiplaane ootamatult muuta, on selged näited, kuivõrd suur erinevus võib olla sellel, milliselt ettevõttelt reis ostetud on, kas lend on vormistatud ühele piletile ja kas reisija turvalisus on tagatud kindlustuse kaudu. Reisihommikul jagataksegi soovitusi, kuidas reisil ette tulevates ootamatutes olukordades käituda, et reisimine oleks võimalikult turvaline ja positiivseid elamusi pakkuv.

Selle aasta viimane reisihommik toimub Viru Keskuse IV korrusel Rahva Raamatus sel laupäeval, 16. detsembril kell 11. Eesti suurima reisiagentuuri Estraveli, Petrone Prindi ja Rahva Raamatu korraldatud reisihommikud toimuvad kord kuus laupäeva hommikuti Viru Keskuse Rahva Raamatus. Osalemine on tasuta ning vestlust on võimalik jälgida ka otseülekandena Estraveli või Rahva Raamatu Facebooki lehel.

Lisainfo leiad SIIT!