Talve viimane reisihommik on Eesti sajanda aastapäeva puhul pühendatud kodusele Eestile. Reisihommikul asuvad üles eluaegne ajakirjanik ning uue raamatu “Minu Virumaa” autor Rein Sikk, Raimond Valgre hõngulises Pärnus üles kasvanud Eesti presidendi majandusnõunik Heido Vitsur, Eestis oma kodu leidnud rahvusvaheline kirjanik Justin Petrone ning Eesti mõisate asjatundja, Baltisaksa Kultuuri Seltsi juhatuse liige Maaja Silm.

Raamatu „Minu Virumaa. Üks poiss, üks vanne, üks maa“ autor Rein Sikk lausus: “Reisihommikul räägin raamatusse kirja pandud teemadel ehk sellest, kuidas põline tallinlane püüdis Virumaa palgejooni kujundada, elu elamisväärsemaks muuta, Virumaad vingemaks tuunida. Viru säru, Viru vanne, Viru vägevad, Viru regi, aga ka punklaulupidu, emakeeleausammas, slaavi müstika, Kalevipoegade uputus, kainete kaevurite kuju, Kadrina saun ja Rakvere kuulsad jõulukuused – kõik see kokku ongi minu Virumaa, subjektiivne Viru ajalugu läbi viimase kolmandiksajandi.”

Eesti 100. sünnipäevale pühendatud reisihommiku teemad:
- Ajakirjanik Rein Sikk räägib pealinnast Virumaale kolimise võlust ja valust ning jutustab lugusid oma uuest raamatust „Minu Virumaa“ – näiteks seda, kuidas ta eluaegse pealinlasena otsustas armastuse ajel Virumaale elama kolida.
- Oma Eesti lugusid räägib Raimond Valgre hõngulises ja lauludest pakatavas Pärnus üles kasvanud majandusmees Heido Vitsur, kes elab nüüd Tallinnas ja annab igapäevaselt nõu Eesti Vabariigi presidendile
- Siseturismi-alaseid soovitusi jagab ja Eesti parimaid pärle tutvustab Eesti mõisate asjatundja ja Baltisaksa Kultuuri Seltsi juhatuse liige Maaja Silm.
- Eestimaalele kolimisest ja siin elamisest räägib tuntud Eesti sõber, USAst pärit maailmarändur ja kirjanik Justin Petrone, kes elab juba aastaid Viljandis ja on kirjutanud mitu “Minu Eesti” raamatut.

Vestlusringi koordineerib hiidlane, palju ringi rännanud ning viie aasta eest Eestisse tagasi pöördunud Estraveli turundusdirektor Airi Ilisson-Cruz.

Esimene Eesti-teemaline reisihommik toimub Viru Keskuse IV korrusel Rahva Raamatus sel laupäeval, 17. veebruaril kell 12. Lisaks esinejate kuulamisele ja vestlusringis osalemisele saab reisihommikul küsida personaalseid soovitusi Eestis reisimiseks, loositakse ka raamatuid ning autorid jagavad autogramme.

Eesti suurima reisiagentuuri Estravel, Petrone Prindi ja Rahva Raamatu korraldatud reisihommikud toimuvad kord kuus. Märtsi reisihommikul räägitakse Portugalist, aprillis Madeira saarest, mais Ahvenamaast ja juunis Armeeniast. Reisihommikutel osalemine on tasuta ning vestlust on võimalik jälgida ka otseülekandena Estraveli või Rahva Raamatu Facebooki lehel.