Maailma kalleimate tänavate TOP 9 pani kokku luksusele pühendunud portaal Billionaire.com. Vähemalt hinna järgi on seega need kõige ihaldusväärsemad kohad, kus tahavad elada need, kelle jaoks hinnas pole küsimus.

9. Ardmore Park, Singapur

Ardmore Park.

Orchard on Singapuris käinutele kindlasti tuttav tänav. See turistilik kaubandustänav on naabriks Ardmore´i pargile, kus asub üks maailma kalleimaid kinnisvarasid. Aprillis ostis sinna elamise üks Hiina suurima online-poe Alibaba Group´i juhtidest, makstes kinnisvara eest 32 miljonit eurot.

8. Molotšnõi Pereulok, Moskva

Venemaa pealinn on üks maailma kalleimaid. Molochnyy Pereulok aga on Moskva tippude tipp. Seal pole hinnas ajaloolised häärberid, vaid uusehitised. Moskva "Kuldseks miiliks" kutsutavas piirkonnas läks hiljuti kaubaks 238 ruutmeetrine korter hinnaga 8,4 miljonit eurot.

7. Quai d’Orléans, Pariis

Ajalooliselt kallis on loomulikult ka Pariisi kesklinn, kus siiski on hinnalisimad korterid just vanades majades. Quai d’Orléans on saanud Pariisi kõige kallimaks tänavaks. Hinda tõstavad ka kunagised seal elanud kuulsused - Brigitte Bardot ja Roger Vadim. Lisaks avaneb sealsete elamiste akendest miljonivaade linnale ja Jumalaema kirikule.

6. Wolseley maantee, Point Piper, Austraalia

Sydneys asuval Point Piperi poolsaarel kulgeb Austraalia kalleima tänava kilomeeter. Wolseleys maksab kinnisvara ligi 40 000 eurot ruutmeeter.

5. Chemin du Sémaphore, Cap Ferrat, Prantsusmaa

Piirkond on kuulus oma suurejooneliste villade poolest, mis on koduks miljardäridele. Seal on oma pesa ka Microsofti kaasasutajal Paul Allenil ning Vene oligarhil Boris Berezovskil. Kõige enam tunnevad tänava vastu huvi Lähis-Ida ja Ida-Euroopa ostjad.

4. Princesse Grace´i avenüü, Monaco

Monaco hinnad jätkavad kerkimist ka siis, kui mujal kinnisvara odavneb. Princesse Grace+ il tuleb ruutmeetri eest välja käia 88534 eurot.

3. Knightsbridge, London

Muidugi on esikolmikus ka üks Londoni tänav: Knightsbridge on neile, kes tahavad elada kuninglikult ja olla Londoni parimas naabruses. Maksta tuleb kuningliku asukoha eest ligi 91 000 eurot. Sealsamas asub hulk saatkondi, muidugi ka Rolexi esinduspood, Bulgari hotell ja kuulsuste eluasemed. 1500-ruutmeetrine katusekorter leidis siin omaniku 192 miljoni euro eest.

2. Upper Fifth Avenue, New York

Manhattan, New York.

Multimiljardäride jaoks sobib New Yorgi südames asuv tänav ideaalselt, sest kõik oluline selles metropolis on käe-jala juures. Juba 19. sajandil näitas elamine selles piirkonnas staatust ja rikkust. Viies Avenüü on kogu ulatuses ülirikastele kuuluv lemiktänav ning sinna on koondunud ka kõikide luksusbrändide esinduspoed, et jõukas klientuur ei peaks kaugele minema. Keskmine hind on Manhattani hinnatuimal tänaval 148 000 eurot ruutmeeter ja ka selle hinnaga elamise kättesaamiseks peavad rikkad veel ootama, kuni mõni sobiv pakkumine tuleb.

1. Peak Street, Hong Kong

Tippude tippu ulatuvate hindadega tänava leiab Hong Kongist. Keskmine ruutmeetri hind on siin 156 000 eurot ja seda saavad endale lubada Hiina uusrikkad ärimehed, kes on suutnud väga kiiresti tõusta maailma rikkaimate kõrvale. Hinnad on üles löönud Hong Kongi krooniline maapuudus, pilvelõhkujate linna jaoks haruldane rohelus ja võimalus osta endale mitte kitsuke korter, vaid lausa omaette elamine. Sellise luksuse jaoks peab olema väga rikas.