Tüli istmeseljatugede allalaskmise pärast põhjustas juba teise hädamaandumise sel nädalal, eelmisest kirjutasime vaid mõni päev tagasi.

American Airlinesi lend Miamist Pariisi sai ootamatu pöörde kolmapäeva õhtul, kui 61-aastane prantslane Edmond Alexandre ja reisija tema ees tülli pöörasid seljatoe allalaskmise pärast. Eesistuja üritas oma seljatuge alla lasta, mis vähendas tagaistuja jalaruumi.

ABC News kirjutab, et lennukimeeskond pidi sekkuma, kui härra Alexandre haaras väidetavalt kinni ühe teenindava lennumeeskonna liikme käest, kes olevat reisijaid aidanud.

Lennuk suunati edasi Bostonisse, kus tehti hädamaandumine ja kus agressiivseks muutunud 61-aastane reisija arreteeriti. Alexandre toimetati haiglasse meditsiiniliseks läbivaatuseks ja seejärel esitati süüdistus lennumeeskonna töö segamises. Teised reisijad aga jätkasid katkenud lendu Bostonist pariisi.

Samasugune intsident leidis aset United Airlinesi lennul Newarkist Denverisse eelmisel pühapäeval. Seal puhkes tüli selle pärast, et taga istuv reisija kinnitas eesistuja toolile lihtsa seadme, mis takistab eesistujal seljatuge alla laskmast.