Icehotel Jukkasjärvi, Rootsi

Sel hooajal juba 25. korda jääst kerkiv majutuskoht alustab külaliste vastuvõttu 12. detsembrist. Jää, millest hotell püsti pannakse, on aga varutud juba eelmisel aastal. Siis lõigatakse terve talv hooldatud ja lumevabana hoitud jõelt kahetonnised kuubikud ja toimetatakse need jahedasse kohta suve üle elama.

Kristallselged ja läbipaistvad jääkuubikud saadakse jõelt, mida hoitakse kogu talve jooksul lumevabana. Nii ei teki sisse mulle ja läbipaistmatut, valget jääd.

Eskiis sel aastal püstitatava hotelli ühest magamistoast.

Ükskõik kui vali pakane väljas paugub, ei lange tubades temperatuur kunagi alla -7 kraadi. Ööbida tuleb soojas pesus ja mütsiga. Hommikul ärgates saab sauna.

Icehotelil on ka "filiaalid" lõuna pool: jääbaarid Londonis ja Stockholmis, kus saab igal ajal paljude miinuskraadidega pakast nautida ja jääst topsist kangeid jooke mekkida.

Icehotel Jukkasärvi karges toas maksab üks öö sel hooajal alates 2500 rootsi kroonist, öeldi Reisijuhile Estravelist.

Vaata lähemalt: www.icehotel.com

Hôtel de Glace, Quebec, Kanada

Hotell eelmisest hooajast.

Põhja-Ameerika tuntuim avalik jäähotell on öömajaks ligi 140 000 külalisele ühe talve jooksul. Igal sügisel ehitatakse üles 35 numbrituba, mis on kõik kunstnike poolt käsitsi tahutud ja fuajees ripub jääst lühter, mida valgustavad optiliste kiudude kaudu LED-lambid.

Uksed avatakse uue aasta alguses - praegu saab omale broneerida tuba alates 6. jaanuarist 15. märtsini. Hinnad algavad 400 kanada dollarist inimese kohta, sisaldades ühte ööd jäähotellis ja teist "soojas" toas.

Sorrisniva Igloo Hotel, Alta, Norra

Eelmisel aastal ehitatud kaminasaal.

Igal aastal Alta jõe äärde rajatud jäähotell on väidetavalt maailma põhjapoolseim. Jääst voodid on kaetud loomanahkadega, baaris pakutakse napsu jääst pokaalidest ning transport toimub koerarakenditega. 32 numbritoas pakutakse öömaja alates 2250 norra kroonist inimese kohta. Uksed avatakse 6. jaanuaril, broneerimine juba käib.

Kirkenes, Norra

Vaade eelmise aasta ühte jääst ja lumest tuppa.

Selles Norra jäähotellis saab ööbida ka kruiisireisi käigus. Laevale tullakse vastu ja külalised viiakse jäisesse hotelli kas autoga, mootorsaaniga või koerarakendis. Kui väljas võib talvel olla ka alla -30 kraadi, siis sees ei lange temperatuur kunagi madalamale -4 kraadist. Iga tuba on isemoodi.

Jäähotell avati esimest korda 2006. aastal. 20 tuba valmistatakse ligi 50st tonnist kohaletoodud jääst.

Broneerida saab juba ööbimist alates 19. detsembrist, hinnad algavad 1800 norra kroonist.

Vaata lähemalt: www.kirkenessnowhotel.com

Kui oled mõnes jäähotellis ööbinud, siis kirjuta oma elamustest kommentaaridesse - kas soovitaksid seda teistelegi?