Et turiste ligi meelitada, on tavaliselt suurepärase puhkusekohana tuntud Aadria mere kaldal Jeloso lähedal asuvad rannad välja töötanud paketi „päevita või maksame raha tagasi“.

Randa külastavad inimesed, kes päevavarjude ja lamamistoolide eest maksavad, saavad oma raha tagasi, kui selle aja jooksul, mil nad rannas viibivad, vihma sajab. Kuna pikaajaline ilmaprognoos ennustab Itaaliasse viletsat suve, loodetakse, et selline pakkumine kutsub inimesed kodudest välja, randa.

Päevavarjude eest tuleb maksta 13-18 eurot päevas ning kui vihmasabina ajal rannas olnud inimesed selle tagasi saavad, on see nende jaoks päris hea tehing. Kohaliku turismiagentuuri sõnul kehtib pakkumine kõigile, kes Jesolos puhata otsustavad. Linn loodab niiviisi kohale meelitada inimesi Itaalia teistest regioonidest ja kõigist Euroopa Lidu liikmesriikidest.

Suplejatel on võimalus oma puhkus ilma vastu ka kindlustada, makstes internetis päikesevarju broneerides ühe lisaeuro. Tagasi saavad nad raha siis, kui ajavahemikul 11-17 sajab enam kui 3 mm vihma.

Jesolo sattus uudistesse möödunud suvel, kui videokaamerasse püüti randa rüüstanud tornaado.

Allikas: lonelyplanet.com