Mõni koht on lihtsalt unustatud, mõnda on tabanud katastroof. Kuid loodus võtab kõik tagasi. Selles videogaleriis näed, mis saab inimese loodud asjadest siis, kui neid enam ei kasutata.

Roheliste vetikatega kaetud jahutustorn, Namiibias kõrbeliiva uppuvad stiilsed toad, laeval “ujuv” 102-aastane mets Austraalias, Bulgaaria kommunistliku partei tulnuklik “lendava taldriku” kujuline kongresside palee, maa-alune allveelaevade baas Ukrainas, Detroiti hüljatud pompöösne raudteejaam või rohelistesse väätidesse uppuv klassitsistlik ooteplatvorm Abhaasias… Selliseid näiteid leiab Eestistki, sest mõned maakohad on saanud varemete maaks, kus endised nõukogude-aegsed ehitised vaikselt lagunevad. Nii kolhoosi kui sõjaväe poolt hüljatud müürid Eestis võtab loodus samamoodi tagasi — kas Sompa mahajäetud kaevurilinnak või Hashima saarel asuv kaevurite linn — kõik murendatakse varem või hiljem.

Kas tead veel mõnda erilist viimasel ajal hüljatud kohta maailmas, kus oled ise käinud? Kirjuta elamustest kommentaaridesse.