"Hetkel muidugi Kanaaridele. Märtsis ka Eilat, aprillist algavad Türgi ja teised suvesihtkohad vaikselt peale. Kes on valmis rohkem raha puhkusele kulutama ja valmis ka kaugemale sõitma, siis ka Tai ja Dubai," loetles Estraveli turundusjuht Mari-Liis Rüütsalu populaarsemaid sihtkohti.

Ta ütles, et kui inimene soovib eelkõige päikest ja puhkust, siis pole väga oluline, kuhu ta selle jaoks läheb.

"Sukeldujad ja surfarid eelistavad rohkem Egiptust. Hooaja vahe on kõige olulisem. Talvel on Egiptuses soe, Türgis külm," ütles Rüütsalu.

"Meil on klientide hulgas palju Egiptuse armastajaid, kes ei loobu oma reisist Egiptusesse, vaid on nõus seda edasi lükkama.
Kuna Türgi asendusreisil on väga soodsad tingimused, siis paljud on ka selle kasuks otsustanud," ütles GoAdventure kommunikatsioonijuht Helen Anvelt.

Kuna Egiptusele alternatiivi eriti ei ole ja kliendid üldjuhul juurde maksta ei saa, siis on päris paljud kliendid otsustanud Türgi kasuks, kuhu ettevõte pakub 5* hotelli kõik hinnas puhkusepaketti ilma juurdemaksuta.

Inimesed otsivad Egiptusele alternatiive päikese alla saamiseks, kinnitas ka airBalticu asepresident Janis Vanags.

"Rootslased, soomlased, eestlased ja lätlased otsivad teisi päikeselisi alternatiive - Beirut, Dubai, Amman, Tel-Aviv, Istanbul," ütles Vanags, kinnitades, et huvi nende reiside vastu on märgatavalt tõusnud.

Novatoursi tegevjuht Andree Uustal on varemalt kinnitanud, etinimesed reisivad nüüd näiteks Kanaaridele ja Iisraeli.