Air India rabeleb võlgades ning üritab leida võimalusi kokkuhoiuks. Muu hulgas hakatakse hoidma silma peal alluvate kehakaalul.

"See annab neile võimaluse end taas (vajalikku) füüsilisse vormi viia," sõnas Lennufirma esindaja G.P.Rao CNN'ile.

India lennundusameti kehtestatud nõuded füüsilisele vormile on küllaltki konkreetsed. Selle järgi peab stjuuardi kehamassiindeks (BMI) jääma vahemikku 18-25 ja stjuardessi oma 18-22. Mehed, kelle indeks oli vahemikus 25-29.99, ja naised, kellel jäi see 22-27 vahele, tembeldati ülekaaluliseks.

Kehamassiindeksi korrektsuses kahtlevad nii mõnedki - selle põhjal ei saa alati määrata inimese tervislikku seisundit või keha rasvaprotsenti. Air India jääb aga endale kindlaks: "Selleks, et meeskond tuleks toime kõigi tööülesannetega, sealhulgas ka hädaolukordade lahendamisega, peavad nad olema parimas füüsilises vormis."

Seda aga, palju peavad lennufirma töötajad alla võtma, Rao ei maininud. Seejuures polevat see sugugi ainus kord, kui palutakse alluvatel enda kehakaalule tähelepanu pöörata.

Hetkel on Air India palgal 3000 inimest. Kui 2013. aastal asuti läbi viima töötajate tervisekontrolli, keeldusid sellest paljud ja nõudsid kõigepealt kinnimakstud trennikaarti, et vajaliku vormi saavutamisega jätkata.