Kohtu all polnud kaugeltki mitte ainult üks lõvi - tegemist oli lausa krimilaanse grupeeringuga, mille moodustasid 16 lõvi! Kohtupidamist ajendas see, et piirkonnas on Giri sel aastal juba kuus inimest kohtumise järel lõviga eluga hüvasti jätnud, kirjutab The New York Times.

Loomad püüti kinni mai ja aprilli jooksul kuu jooksul ning enne süüdistuse esitamist võeti neilt käpajäljed, lisaks hinnati nende käitumist ja analüüsiti väljaheiteid. Üks isalõvi mõistetigi seejärel kohtu poolt süüdi, kuna tema väljaheidetest leiti inimese jäänuseid. Ka kahe emalõvi väljaheidetes leidus inimmaterjali ning nende "süüd" praegu veel uuritakse. Ülejäänud 14 lõvi lastakse tagasi džunglisse.

Kas lõvidel on ka otsuse vaidlustamiseks võimalus, pole teada.

Jungadangh Wildlife Circle`i peametsahooldaja Anirudh Pratap Sigh ütles New York Timesile, et suurte kasside tegusid hindas "aus kohus". Päris vanglasse süüdimõistetud isalõvi siiski ei paigutata, ta veedab nüüd ülejäänud elupäevad loomaaias.
Gujarati osariik on ainuke Indias, kuhu on jäänud alles metsikud Aasia lõvid. Inimeste hukkumine nende käpa läbi on haruldane, ent juhtumite arv on tänavu pisut kasvanud.

Eksperdid arvavad, et lõvide rünnakute üheks põhjuseks võib olla tappev kuumalaine, mis praegu piirkonnas valitseb. Paljud inimesed magavad seetõttu õues ja öise küttimisviisiga lõvid võivad seetõttu magavad inimesed pühvlivasikate või teiste loomadega segi ajada.

Loomade üle kohtumõistmises pole midagi uut ja seda on viljeletud ka Euroopas, ent kauges minevikus. Varaseim registreeritud juhtum pärineb 13. sajandist, mil Prantsusmaal üks siga surma mõisteti; 1474 aastal aga toodi näiteks Šveitsis Baselis kohtu ette üks kukk, keda süüdistati munemises. Valdavalt mõisteti kohut koduloomade ja mõnel puhul lausa putukate üle, keda enamasti kahtlustati mustade jõududega kokkumängus.