Laupäeval toimus Viru Keskuse Rahva Raamatu IV korrusel Rain Urbsalu raamatu „Minu Kuuba“ esmaesitlus, kus lisaks autorile jutustasid oma Kuuba-reiside seiklustest kogenud rännumehed ja suured Kuuba fännid — režissöör ja muusik Hardi Volmer ning matkajuhist antropoloog, R2 reisisaate „Reispass“ juht Ivo Tšetõrkin. Vestlusringi modereeris Estraveli turundusdirektor Airi Ilisson-Cruz. Kui sa ise üritusele ei jõudnud, siis saad nüüd seda põnevat vestlust järele vaadata:

„Eesti reisijad on avastanud, kuivõrd värvikirev ja eriline paik on Kariibi meres asuv Kuuba saar. Eelmisel aastal külastas Kuubat pea 500% rohkem Estraveli kliente, kui viis aastat tagasi. Puhkusereisijate kaugsihtkohtade edetabelis on see suhteliselt väike saareriik tõusnud juba kaheksandale positsioonile selliste populaarsete reisisihtkohtade järel nagu USA, Tai, Araabia Ühendemiraadid ja Indoneesias asuv Bali saar,“ tõi Ilisson-Cruz välja. Keskmine reis Kuubale kestab 12 päeva. Külastatumad sihtkohad on pealinn Havanna, Varadero ning Santiago.

Finantskonsultandina töötanud Rain Urbsalu jättis töö Eestis ning kolis Kuubale keelt ja elu õppima. “Kuuba on eriline koht planeedil. Teist sellist kombinatsiooni ei ole: nõukogude aja hõnguline lõbus minevikumäng kirglikus Kariibi mere soustis. Elust pulbitsevat unikaalset Kuubat tuleb otsida kodudest, tänavalt ja rahva seast, mitte kuurortidest. Sellesse maailma avab uksed Kuuba isikutunnistus ja hispaania keel. Kes on jintero’d ja kuidas end nende eest hoida? Kas rolleriga saab sõita paari tuhande meetri kõrguse mäe tippu? Kuidas panna puujalg salsat tantsima? Miks on igal kuubalasel sugulane välismaal? Kuidas pääseda üle USA piiri? Ja muidugi rumm, sigarid, retroautod ja kuumad kuubalannad…,” kirjeldab Urbsalu oma värskes raamatus.

Estravel, Rahva Raamat ja Petrone Print alustasid möödunud laupäeval toimunud üritusega reisihommikute uut hooaega. Reisihuviliste hulgas populaarseks saanud hommikud toimuvad kord kuus Viru Keskuse Rahva Raamatu IV korrusel. 21. oktoobril arutletakse California, 10. novembril Dubai ja 15. detsembril Egiptuse reiside teemal ning jaanuarikuine reisihommik viib osalejad Austraaliasse. Reisihommikud on tasuta ja vestlust on võimalik jälgida ka otseülekandena või järelvaadata Estraveli ning Rahva Raamatu Facebooki lehel.