"Esimene IKEA pood avati siinsamas Älmhultis ja 2012. aastal kolis see oma uude asukohta. See annab meile võimaluse avada meie esimeses poes muuseum," ütles IKEA tegevdirektor Michele Acuna AFP-le.

IKEA loodi 1943. aastal 17-aastase Ingvar Kampradi poolt ja pakub praegu tööd 139 000 inimesele. Vaatamata suhteliselt igapäevasele välimusele, mida pakuvad möödunud sajandi igavalt kandilised mööbliesemed, usub Acuna, et muuseum pakub kindlasti turistidele huvi: "oleme kohanud suurt huvi meie ajaloo vastu paljude Taani, Saksa ja Hollandi reisijate poolt. Plaanime muuseumis näidata mitte ainult meie tooteid, vaid rääkida ka sellest, kuidas IKEA äri on arenenud ja kes siin on töötanud. Loomulikult saab muuseumis olema lõbus, sellesse tuleb interaktiivne meelelahutus."

Kui plaanid saavad teoks, lisandub IKEA muuseum paljude teiste igapäeva-asjade muuseumite pikka rivvi: on olemas veel näiteks pliiatsimuuseum Keswickis (Suurbritannia), muruniidukimuuseum Merseyside´is, koera kaelarihmade muuseum Leeds Castle´is Kentis, lukumuuseum Willenhallis (kõik need asuvad Suurbritannias), tapeedimuuseum Rixheimis (Prantsusmaa), juuksemuuseum (Türgis) jne.

Kõike mõistlikum on IKEA muuseumi Älmhultis saabuda Malmö kaudu. Malmöt kutsutakse Rootsi "parkide linnaks", tuntumad neist parkidest on kuningapark ja lossipark, mis on eraldatud kanaliga ja ühendatud paljude sildadega. Vaadata tasub kindlasti ka Malmöhusi, mis on ehitatud 1434. aastal ja taastatud 16. sajandil.

Teine võimalus IKEA muuseumi jõuda on ülikoolilinna Lundi kaudu, kus on huvitava aritektuuriga käänuliste tänavatega südalinn ning jalgratastel igal pool ringi liikuvad tudengid.