Reisikindlustuse mittesõlmijate seas on sagedasti need, kes reisivad lähiriikidesse nagu Soome, Rootsi, Läti ja Leedu ning arvavad, et ei vaja reisikindlustust. Aga on ka neid, kes arvavad Euroopasse reisides, et tervisemurede ning õnnetusjuhtumite korral on abi haigekassa sinisest kaardist või loodavad reisikindlustust mitte sõlmides raha säästa,“ ütles Eesti Kindlustusseltside Liidu tarbijahariduse valdkonnajuht Jaanika Käärst. Haigekassa Euroopa ravikindlustuskaart aga paraku ei kata kõiki meditsiiniabikindlustuse kulusid ning reisikindlustuse arvelt paarikümne euro säästmine võib kergelt kaasa tuua tuhandetesse eurodesse ulatuvad ootamatud lisakulud.
„Nüüd, kus algamas on koolivaheaeg ning paljud pered on sõitmas Eestist väljapoole puhkama, tuleks kindlasti teha ka reisikindlustus igale reisijale olenemata sellest, kas reisitakse Lapimaale jõuluvanale külla, kaugele päikesereisile või hoopis Alpidesse suusapuhkusele,“ lisas Käärst. „See tagab reisil kindlustunde, et meditsiiniabi välisriigis ning meditsiiniline transport ei too kaasa rahalisi kulutusi, mis võivad pere eelarvet pikkadeks aastateks mõjutada,“ sõnas Eesti Kindlustusseltside Liidu tarbijahariduse valdkonnajuht Jaanika Käärst.

Eesti Kindlustusseltside Liit on Eestis tegutsevaid kindlustusandjaid ühendav organisatsioon, mis loodi 15. veebruaril 1993. aastal. EKsL-i eesmärk on esindada oma liikmete ühiseid huve kindlustussektori ja kogu riigi sotsiaal- ning majanduskeskkonna edendamisel. Kõik Eestis tegutsevad kindlustusandjad on EKsL-i liikmed. EKsL on omakorda Euroopa kindlustusandjate ühenduse Insurance Europe liige. EKsL teeb koostööd Eesti Liikluskindlustuse Fondiga, mille liikmeteks on liikluskindlustuse kindlustusandjad.