1. Berliin on kindlasti üks Lääne-Euroopa soodsamaid pealinnasid, mille külastamise teeb eriti mõnusaks mitmete lennufirmade otselennud Tallinnast.

Berliinis leiab tegevusi ja vaatamisväärsusi igale maitsele. Kultuurihuvilistele soovitame kindlasti külastada linna keskel, Spree jõel asuvat Muuseumisaart, mis hõlmab endast viite erinevat muuseumit ning teeb võimalikuks uudistada kultuuri ja kunsti alates Antiik-Kreekast kuni modernse ajastuni välja.

Võrratu kogemus on võtta ka laevasõit Spree jõel, mis võimaldab Berliini näha hoopis teise nurga alt. Kui sellest nurgast jääb väheks, siis Alexanderplatzil saab minna Berliini teletorni otsa, kust avaneb liialdamata vaade kogu linnale. Õhtuti võib aga aega veeta aega mõnes kõrtsis, et proovida Saksa õlut koos selle juurde käivate kohalike roogadega nagu praevorst ehk bratwurst.

Berliini saab mugavalt otselendudega Tallinnast või Riiast kasutadades lennufirmasid Ryanair, Airbaltic või Easyjet.

2. Kas teadsid, et Vilnius valiti 2019. aasta Euroopa soodsaimaks linnapuhkuse sihtkohaks? British Post Office'i uuringu järgi läheb nädalavahetus Leedu pealinnas kahele inimesele maksma 171,55 eurot. See sisaldab kahte ööd kolme tärni hotellis, kolmekäigulist õhtusööki koos klaasi veiniga ja kunstigalerii külastust.

Vilniusel on ka muud pakkuda, kui vaid head hinnad. Kindlasti tasub panna rõhku linna külje all olevale Trakai linnusele, mis ehitati juba 15. sajandil ning tänapäeval on avatud kui muuseum. Mainimata ei saa jätta ka Vilniuse vanalinnas asuvat katoliku Püha Anna katoliku kirikut. Püha Anna kirik oli üks põhjusi, miks Vilniuse vanalinn UNESCO maailmapärandi nimekirja võeti. Kui kultuuriline osa üle vaadatud, siis ei jää vajaka ka pulbitsevast ööelust.

Vilniusesse saab otselenduega Tallinnast, kasutades AirBaltic või Polish LOT lendusid. Või miks mitte võtta ette hoopis road-trip mööda via-Baltica maanteed?

3. Nii kummaline, kui see esimese hooga ka ei tundu, siis madalhooaeg Itaalia pealinnas Roomas on just suvel. See tähendab, et muidu üpriski kallid hotellihinnad on juulis ja augustis märksa taskukohasemad kui muul ajal.

Roomat seostatakse esimesena tavaliselt ikka ajalooga: linn on üle 3000 aasta vana ja palju eri ajastutest on säilinud Roomas tänaseni väga hästi. Hiiglaslikul Colosseumil tekib tunne, nagu oleksid sa ajas läinud tagasi Vanasse Roomasse, mil gladiaatorid seal võitlusi pidasid. Aga Rooma ei ole vaid Colosseum: kogu linn on nagu vabaõhumuuseum, kust leiab selliseid ajaloolisi vaatamisväärusi nagu Pantheon, Fontana di Trevi, Rooma Foorum ja Palantine mägi. Ja mõistagi katoliku kiriku keskus — Vatikan.

Kuigi Rooma puhul räägitakse esimese hooga ikka ajaloost, siis see pole mõistagi ainus, mis linnal pakkuda on. Roomas on tuhandeid õdusaid kohvikuid ja restorane, kus saab proovida Itaalia hõrgutisi pitsast pastani. Sinna juurde käib mõistagi pokaalike Itaalia veini oma tuntud headuses. Ja uskuge, itaallased oskavad elu nautida igal rindel — Rooma on kuulus ka oma suurepärase ööelu poolest.

Rooma lennutab sind Tallinnast AirBaltic läbi Riia või Lufhthansa läbi Frankfurdi.

4. Kui linnapuhksue juurde peaks käima ka rand, siis ei saa üle ega ümber Odessast. Suursugune prantsusepärane arhitektuur oma lipulaeva ooperimajaga, UNESCO maailmapärandisse kantud vanalinn, mängufilmist “Soomuslaev Potjemkin” tuntuks saanud trepid, maaalused katakombid ja kahe sajandi jooksul tegutsenud Privozi turg teevad sellest linnast paiga, mida tasub igal mitmekülgset reisi otsival inimesel külastada.Suvel on supluseks avatud mitmed tasuta ja tasulised rannad, kus kuldsetel liivarandadel saab nautida kuuma suvepäikest. Õhtuse programmi jaoks aga leiab linnast hulgaliselt baare, restorane ja ööklubisid. Boonuseks on mõistagi väga soodne hinnatase: näiteks korraliku lõuna võib Odessas saada vaid mõne euro eest.

Tallinnast lähevad Odessasse perioodil mai-september ka otselennud, mida opereerib Nordica/LOT .

5. Prahat võib julgelt liigitada Euroopa kauneimate metropolide hulka. Hiilgavalt säilinud barokk- ja renessanssarhitektuuriga linn on muutunud viimase aastakümne jooksul tõeliseks turismimagnetiks, millele aitavad kaasa soodne hinnatase ja asukoht otse Euroopa südames. Praha suved on samuti väga päikseküllased — näiteks juunis on keskmiselt 254 tundi päiksepaistet!

Prahasse saab alates aprillist mugavalt otselendudega Riiast kolm korda nädalas lennufirmaga Ryanair.

Allikas: Reisidiilid