Tänassilma jõgi algab Sakala kõrgustiku põhjaosas ja lõppeb Võrtsjärve madalikul ning selle tähtsaim lisajõgi on Ärma jõgi.

Võrtsjärv on suurim tervikuna Eesti territooriumil olev järv, suuruselt jääb see alla Peipsile, millest osa asub Venemaa piirides. Võrtsjärve voolab 18 jõge ja oja, suurimad neist on Väike Emajõgi, Õhne jõgi ja Tänassilma jõgi. Ainus väljavoolav jõgi on Emajõgi.

Järves elab 35 (teistel andmetel 27) liiki kalu. Tuntuim Võrtsjärve asukas on angerjas. Angerjas on Võrtsjärve looduslik liik, kuid pärast paisu ehitamist Narva jõele on angerjate loomulik rändetee ära lõigatud. Seetõttu on tänased Võrtsjärve angerjad sinna inimeste poolt sisse lastud. Lisaks on peamisteks töönduskaladeks veel koha, latikas ja haug. Palju on ahvenat ja särge, pidevad asukad on rääbis, peipsi tint, säinas.

Kalapüük Oiu sadamas ja Võrtsjärve kalapüük on väga populaarsed, kuid see pole ainus põhjus, miks inimesed seda paika külastavad. Kui sulle meeldib matkamine Eestis, Eesti loodus ning sa tahad olla loodusega koos, siis see piirkond on sinule ideaalne.

Vaata videot Oiu sadamast:

Kui sind huvitab matkamine Eesti looduses, siis jälgi Youtube'i kanalit Easy Outdoors.