Jõulurännak perega Ajakeskuses Wittenstein

Paide vallitornis asuvas Ajakeskuses Wittenstein saab rännata läbi Eestimaa ajaloo muinasajast tänapäevani. 2. detsembrist kuni 10. jaanuarini on vallitorni 8 korrust ja 8 ajastut täitunud jõulumeeleoluga.

Vallitorni kaheksal korrusel saab tutvuda ajastule vastavate jõulukommete ja -mängudega. Läbi aastate on jõulukombed muutunud ja just jõuluajal on põnev rännata ajas tagasi ja tutvuda meie esivanemate lõbusate, kuid tänapäevastest erinevate jõulukommetega. Näiteks saab teada, miks tuuakse jõuluajal tuppa kuusk, mis on jõulukroon ja jõuluorikas ning milline oli jõuluaeg muinasajal. Mängida saab jõu- ja osavusmänge, ehtida tsaariaegsete esemetega kuuske, kirjutada sule ja tindiga jõuluvanale kiri ja palju muud põnevat.

Torni tipus asuvas taasiseseisvumisajas tervitab külalisi vahva jõulutaat või -memm, kellega koos lüüakse 90ndate hittide taustal tantsu. Ka tühja kõhu pärast ei pea muret tundma, sest jõuluroogasid pakub vallitorni tipus asuv restoran.

Ajakeskuse näituste majast (Järvamaa muuseum) leiab kuni 1. märtsini Eesti suurima kohvipakkide ja -purkide väljapaneku, kus näeb üle tuhande eriilmelise kohvipaki.

Oma teadmised eri ajastute jõulukommete kohta saad proovile panna viktoriinis „Õige eestlase jõulupidu”, mille leiad Ajakeskuse Wittensteini kodulehelt — SIIT.