Pärnu kesklinnas asuvas MiniZoos saab tutvuda paljude eksootiliste terraariumiloomadega. Loomaaia kogus on madusid alates sõrmepikkustest maobeebidest kuni suurte võrkpüütonite ja tiigerpüütoniteni. Kollektsioonis on mitukümmend liiki mürkmadusid: rästikud, kobrad, lõgismaod jne. Mitmed MiniZoos eksponeeritavad maod on ainulaadsed Euroopa loomaaedades. Minizoo on külastajatele avatud ning võtab vastu kuni 10-liikmelisi gruppe.

Foto: Kairi Tähe

Alpakafarmis saab näha Peruu päritolu imepehme kasukaga villaloomi alpakasid, kes veedavad oma päevad karjamaal rohtu süües. Kui muidu on külastajatel võimalus alpakasid lähemalt näha, silitada ja neile talu poest ostetud porgandiviile sööta, siis hetkel saab loomi näha vaid aia tagant. Peale alpakade on võimalik näha ka armsaid kääbuskitsesid, minilambaid, angooraküülikuid. Talupoest saab osta suveniire, alpakavillast lõnga, kudumeid ja muid tooteid.

Teispere talu "elav parkaed" on koduks jänestele ja erinevatele linnuliikidele - kanad, tuvid, faasanid, pardid, haned. Muuhulgas ootavad külastajaid kääbuskits ja jänesed. Teispere talu saab külastada etteteatamisel. Samuti saab pidada piknikku või korraldada koosolekuid-koolitusi. Talu perenaine valmistab linnusulgedest ning taaskasutusmaterjalidest aksessuaare, mida saab meeneks kaasa osta.

Foto: Visit Pärnu

Linnufarmis on aedades vaatamiseks üle 90 erineva linnupere - kanad, pardid, haned, vutid, kalkunid, paabulinnud ja faasanid. Näiteks kanu on 96 erinevat värvi. Kohapeal talupoes müüakse oma talu toodangut ja käsitööd, kaasa saab osta erinevate lindude liha, konserve, hanerasva ja mune. Linnufarm on külastamiseks avatud, kuid tuleb järgida 2+2 reeglit.

Ranna Rantšo farmiloomade turvakodu aitab hüljatud farmiloomi ning püüab neile leida uue kodu. Rantšos saab lisaks farmiloomadega tutvumisele hobustega ratsutada ja kitsedega jalutada. Lisaks korraldatakse suvel loodusmatku ja viiakse läbi loomateraapia sessioone. Pere pisematele pakub kindlasti huvi ka miniloomaaed.

Alpakafarm. Foto: Markus Kiili