1. Åarhus, Taani

Rannikulinn Åarhus on Skandinaavia üks vanemaid linnu ja kohalikud armastavad selle iidvana linnakeskust ning selle oskust siduda endaga kaasegased väärused ja disain. Lisaks oma linna ilule armastavad nad ka head haridusüsteemi ning tugiteenuseid, mida linn pakub. Lõppude lõpuks asub see kõik ju maailma korduvalt kõige õnnelikumaks riigiks tunnistatud Taanis!


2. Monterrey, Mexico

Linna rajasid 1957. aastal hispaanlased. Ja ehkki tööstus on toonud linna piisavalt raha, leiavad kohalikud ikkagi, et nende õnne aluseks on hea kogukonnatunne ja kaunis asukoht.

Monterrey, Mexico

3. Auckland, Uus-Meremaa

Maailmaklassi restoranid ja kirev ööelu on siin kõrvuti idüllilise looduse, rahuliku ranniku ning lopsakate aedadega. 1,5 miljonit inimest naudivad elu Aucklandis, nagu ka kõik sinna jõudvad turistid.

AUCKLAND

4. Dubai, Araabia Ühendemiraadid

Tasuta haridus, otsatult glamuuri ja pilvelõhkujaid, imelised rannad. Ja ehkki ilma autota on raske seda elu nautida ning suvekuude kuumus on päris hirmutav, on majanuslik edu toonud inimestele ka õnne.

Dubai

5. Gold Coast, Austraalia

See kilomeetrite pikkuse rannaribaga linn tundub olevat puhkusel 12 kuud aastas. Surfarid armastavad linna võib-olla natuke rohkem kui kõik teised, ent vaieldamatult on elu seal õnnelik.

Gold Coast

6. Koh Samui, Tai

Üks Tai suurematest saartest Koh Samui on aasta aastalt muutunud rikkamaks ja rõõmsameelsemaks. Saare keskuses ja ka randades meelitavad tänavatoiduletid, peidetud igivanad templid ja palmid kohale turiste, kelle kulutatud raha kohalikud hinnata oskavad.

Koh Samui

7. Kuala Lumpur, Malaisia

Kahe jõe kohtumispaigas asuv kunagi mudane väikelinn on kasvanud multikultuurseks ja kosmopoliitseks suurlinnaks, millel on pakkuda häid restorane ja põnevat kultuurielu. Seda kõike mitte kunagi magavas kesklinnas, mille üle valvavad maailmakuulsad Petronase kaksiktornid.

Kuala Lumpur

8. San Jose, California, USA

Kogu linn kasvatab endale ise vähemalt tomatid ja tilli kogukonnaaedades ning üldse tundub kõik, mis seal süüakse ja juuakse olevat väga orgaaniline. Sealhulgas ka vein, mis Californias on imeline. Veinis peitub tõde, ütlesid vanad roomlased. Veinis peitub õnn, ütleks kaasaja ühiskonnateadlased.

San Jose, California

9. Madison, Wisconsin, USA

Kuigi Madison asub suhteliselt põhjas, elavad kohalikud õues aastaringselt. Suvel näivad kõik matkavat, piknikku pidavat, muusikat ja jalutuskäike nautivat. Kui tuleb talv, otsitakse välja murdmaasuusad, uisud ja hokikepid ning linna südames asuval järvel näeb kajakiga ukerdavate kohalike asemel kihutamas jäähokimängijaid.

Madison, Wisconsin

10. San Sebastian, Hispaania

San Sebastian, Baskimaa kauneima rannaga linn, on alati olnud Hispaania mitteametlik gurmeepealinn. Sel aastal on supel- ja toidukultuuri keskus aga täis ka kõikvõimalikku muud kultuuri — Poolas asuva Wroclaw' kõrval on San Sebastian Euroopa kultuuripealinn.

San Sebastian