Paljude eestlaste lemmikus puhkusepaigas Türgis juba ongi Rootsi laud minevikuks kuulutatud. Türgi turismiminister Mehmet Ersoy kuulutas välja uued reeglid hotellipidajatele, mille kohaselt Rootsi lauas enam ei toitlustata.

Turistidele hakatakse pakkuma komplekslõunat ja nii restorani laudadel kui rannatoolidel peab olema kohane vahemaa. Türgi siseturism avaneb mais, välisturiste aga ei võeta praeguse seisuga vastu enne augustit.

New Yorgi hotelli Four Seasons juhataja Rudy Tauscher ütles, et nad katsetavad mitmeid viise, kuidas hotellis inimkontakte vähendada. Eemaldatakse minibaarid, üleliigsed riidepuud ja padjad. Varasema kuue padja asemel on tubades nüüd neli patja.

Tauscheri sõnul kaovad peale koroonapuhangut traditsioonilised hommikusöögi buffetlauad paljudest hotellidest. Ta oletab, et kaob ka toateenindus.

Ka paljudes Hispaania hotellides tehakse kõik, et külalised julgeksid uuesti seal peatuda. Ühiskasutuses olevaid ruume kujundatakse ümber, et inimestel oleks lihtsam üksteisest distantsi hoida. Hotelli sisenedes mõõdetakse inimeste kehatemperatuur. Lisaks antakse isikukaitsevahendid ning piknikukorvid.

Ennustatakse, et karmistatakse jõusaalide ja basseinide puhastusmeetodeid. See võib tähendada seda, et ruumide desinfitseerimise ajaks tuleb need sulgeda.

On raske ennustada, millised muutused veel peale koroonaviirust hotellidesse jõuavad ja millised neist jäävad püsivateks.

Tegelikult on hotellid juba pikalt enne koroonapuhangut inimestele erinevaid uuendusi tutvustanud. Nende seas näiteks võtmeteta toad, kuhu pääseb sisse enda telefoniga.

Nii külalised kui ka hotellid võivad hakata nõudma tõendeid koroonaviiruse puudumise kohta. Näiteks on Türgi ja Kreeka kaks sihtkohta, mis plaanivaid selliseid tõendeid rahvusvahelistelt reisijatelt nõudma hakata.

Allikas: The Sun