Pärnu Rannahotell avati remondi järel tegelikult juba varasuvel, ent vaatamata külmale ja vihmasele suvele polnud võimalust Eesti ilmselt läbi aegade kuulsaimat kuurordihotelli enne sügist uudistama minna.
Valmimisest alates on Rannahotellis varemgi renoveerimistöid tehtud, 1990ndatel aastatel oli viimane väga põhjalik. See funktsionalistliku arhitektuuri pärl on kantud DoCoMoMo ehk ülemaailmse moodsa arhitektuuri dokumenteerimise ja kaitse organisatsiooni nimekirja.

AppleMark

Funktsionalismi esindava hoone projekteerisid arhitekid Anton Soans ja Olev Siinmaa.

Muinsuskaitse all olevas majas on välisilme kaitse all, stiilipuhtust hoiti ka hoone interjööris, ent selle originaalne interjööri- ja mööblikujundus, mis dekoratiivsust ja esinduslikkust rõhutas (autor Olev Siinmaa), on hävinud.
Nii sai sisearhitekt mõnes mõttes üsna vabalt läheneda interjöörile. Juba mainitud president Lennart Meri sviit uuenes juba mõne aasta eest Pille Lausmäe sisearhitektuuri büroo abil ja Eesti sisearhitektuurimaailma kõige nõutum ja kuulsam nimi Pille Lausmäe on alla kirjutatud ka Rannahotelli uuenenud interjöörile.

Värske ilme said kõik hotellitoad, restoran, pisike spaa ning lobby.
Hotellis on 55 tuba, nende hulgas ka peretoad ja avarad sviidid. Kahest eriti eksklusiivsest sviidist avaneb panoraamvaade Pärnu lahele. Muuseas, tube oli varem rohkem, kuid väga pisikestest loobuti ja need ehitati kokku naabertubadega. Väga hea mõte! Sest ruutsentimeetriga elegantsi kiirgavasse hotelli ei sobi koonerdamine ja külaliste riidekapi suurustesse tubadesse toppimine.

President Lennart Meri sviit
Minimalistlikud ja helged toad on päris avarad, eriti mõjuvad nii merele avanevate rõdudega toad. Standartoas on piisavalt ruumi pika nädalalõpu veetmiseks. Ehkki hotelli sviidid asuvad poolkuuna kaarduvas merele avanevate akendega toas, pole 79 aastat tagasi ehitatud majas jäänud seal magamistoale ja vannitoale siiski nii luksuslikult ruumi, kui tänapäeval seda oleks jäetud – ent elutuba on ülisuur ja vaated veel suuremad. Kui teie eesmärk on lihtsalt ennast välja magada, hästi süüa ja rannas jalutada, siis peab standartubade kiituseks ütlema, et voodid ei jää sviitidele alla.
Standartuba

Puhkus Pärnus tähendab olenema aastaajast aega enda keha ja ilu heaks. Anika Spa hotelli neljandal korrusel on pigem ikkagi väike ilusalong kui spaa. Ent linnas, kus uuematel hotellidel on tõesti suured ja mõnusad spaa- ja saunakeskused, ei ole see suur puudus – mõnus jalutuskäik Estoniasse või Hedonisse ei tee kellelegi liiga.

Restoran on Pärnu üks avastamata pärle – vaadates õhtust tühjust saalis ja taldrikutele asetatud toitu, ei oskagi kuidagi selgitada, miks inimesi praktiliselt polnudki. Vähestel sööjatel on kummaline suures tühjalt vastu haigutavas saalis istuda. See pole väga odav söögikoht, Rannahotelli restoran pole seda kunagi olnudki. Veisepõsk 18 eurot, metspart 20 eurot, vutikonsomee kaheksa eurot, desserdid viie ja kümne euro vahel. Ent Pärnus on tegelekult veelgi kohti, kus hinnad samasse klassi jäävad, nii et vaevalt asi selles on. Relvastuge palle-üksida-maailmas-tunde vastu suure seltskonnaga ja valmistuge arveks kopsaka rahakotiga. Samas – kui kahese toa eest maksta sügisel 70 – 80 euro ringis, siis peaaegu sama suur summa kahe inimese õhtusöögi eest välja käia ei tundu enam tõesti ratsionaalne. Suvel aga on proportsioon muidugi jälle väga paigas, kuivõrd tubade hinnad sööstavad raketina kõrgustesse.
Enne või pärast tühjas baaris istuda on samuti mõnevõrra kummaline.
Suvel muidugi on samas kohas täiesti vastupidine probleem. Põjala suvituslinnade igavikuline probleem pole ka siin mingit maaglilist lahendust saanud.

Hommikusöögi ajal on meeleolu juba hoopis teine. Inimesi ja saginat on hulga rohkem ning nii külmadest kui kuumadest roogadest on lauad heldelt üle kujatud. Kindlasti on Rannahotelli hommikusöök Pärnu hotellide parimate hulgas, kogu Eesti hotellide parimate hulgas.

Kui eelmisel omanikul oli komme maja talvekuudeks kinni panna, siis enam pole seda plaanis. Sügisrahu, vaikuse ja värvide endasse ahmimiseks on Rannahotell kindlasti Eesti parimate kohtade hulgas.
Ah jaa, Rannahotell on ilmselt ainus hotell Eestis, millel on oma postmark. Ostke vastuvõtust ja saatke sõpradele postkaart Pärnust, nagu iga supelsaks seda aastal 1937 oleks kindlasti teinud!