Eksootilisematest sihtkohtadest on messil esimest korda esindatud Atlandi ookeani saared Assoorid ning India ookeanis asuvad Seišellid.

Touresti korraldava Eesti Turismifirmade Liidu peasekretär Kristen Lahteini sõnul on mess suunatud nii sise- kui välisturismi edendamiseks. “Kõige kaugemalt on tänavu Eesti turisti püüdma tuldud Jaapanist, Austraaliast ja Lõuna-Aafrikast, lähinaabritest on Venemaa huvi suur ning Läti on esindatud lausa maakondade kaupa,” ütles Lahtein.

“2/3 eestimaalastest reisib puhkusepakette kasutades ning Tourestil panevad tuhanded pered oma käesoleva suve puhkuseplaanid ja kaugemad reisid paika, kuna praegu kehtivad veel varajase tellija soodustused ja hinnagarantiid,” lisas Lahtein.

Tourest toimub reedest pühapäevani. Kolmes näitusehallis – peahallis, “Puhka Eestis” hallis ning laste- ja laadahallis võib leida sooduspakkumisi nii Eestis kui välisriikides puhkamiseks. Lisaruumi on võetud ka väljast, kus on esindatud valdavalt transpordifirmad.

Peahallist leiab reisikorraldajad, reisibürood, transpordiettevõtted, kindlustusfirmad, haridusasutused, hotellid, spaad, restoranid, meelelahutusteenuste ja vaba aja tegevuste pakkujad ning välismaised sihtkohad. "Puhka Eestis" hallis on esindatud Eesti maakonnad koos nende alla koondunud ettevõtjatega, andes ülevaate Eesti siseturismi võimalustest. Lastehall pakub väiksematele turismisõpradele erinevaid lõbusaid ja harivaid tegevusi.

23-ndat aastat järjest toimuv Tourest on Baltimaade suurim turismimess ja Eestis üks kõige külastatavamaid messe – möödunud aastal toimunud Tourestil käis kolme päeva jooksul kokku rekordilised 36 316 inimest.