Sokos Hotels Tallinna kommunikatsioonijuhi Peep Ehasalu sõnul said nad uut inspiratsiooni äsja hollandlase väärt ideedeEST Eesti loo rääkimiseks. “Estoria hotell on üle kahe aasta tutvustanud Eestit sadade lugudega, ehk Estonia ja stoorid kuulaja-vaataja-lugejaga kokku viinud. Nüüd paneme kaks ideed kokku ja asume otsima viit uut säravat lugu, mis võiksid maailma kõnetada ja miks mitte vallutada,” selgitas Ehasalu.

Ehasalu lisas, et oodatud on lood, mida kuulates välismaalastel suu sõna otseses mõttes lahti vajuks ja paneks meid kadestama. “Senised lood, et esimene kosmoseroog tuli Eestist või et kipslahas võeti esimest korda kasutusele just siin on vaid mõned näited. Aga selliseid põnevaid lugusid on tuhandeid ja nüüd soovime need teie abiga kokku koguda,” rääkis Ehasalu.

Lugude kogumiseks on loodud eraldi konkursi veebileht www.soloestoria.ee, kuhu saab oma idee lühikirjelduse kirja panna ja konkursile esitada.

Lood on oodatud kuni esmaspäevani, 8. augustini k.a. Asjatundlik komisjon, kuhu kuuluvad Sokoteli, EASi ja Eesti Turismifirmade Liidu esindajad, valib taasiseseisvumispäevaks, 20. augustiks välja võidulood.

“Peale võidulugude valimist asume neid koos partneritega Estoria ruumidesse viima ning plaanime need avada juba sel sügisel,” selgitas Ehasalu.

Estoria hotell on varasemalt Eesti tutvustamiseks kokku pannud neljakeelse raamatu pealkirjaga "Üle 100 põneva, veidra, unikaalse ja olulise põhjuse, et tulla Eestisse!". Eesti-, soome-, vene- ja inglisekeelset raamatut on tänaseks välja antud juba 3 trükki ehk kokku 9 000 raamatut.

Solo Sokos Hotel Estoria on ainus Eesti disaini ja lugude jutustamise hotell. Kõrvuti Eesti kaasaegse disainiga jutustavad enam kui 80 erinevat organisatsiooni ja ettevõtet oma loo Eesti kohta. Nii saavad külalised nii Estoria tubades kui ka fuajeedes osa pea sajast põnevast, usumatust, veidrast või naljakast loost.

Teiste hulgas jutustavad oma loo Eesti Kunstimuuseum, Eesti Rahvusooper ja -ballett Estonia, PÖFF, Eesti Olümpiakomitee, Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutus, Virumaa muuseumid, Tallinna turismiarenduskeskus, Narva muuseum, EAS, Nukuteater ja -muuseum, Pärnu muuseum, Hiiumaa muuseum, Tallinn Music Week ja paljud teised.