Protestijad on paari viimase päeva jooksul kogunenud tänavatele protestima peaministri Yingluck Shinawatra vastu ja nõutakse tema valitsuse tagasiastumist.

Täna võtsid demonstrandid üle finantsministeeriumi ja ähvardavad rünnata ka teisi valitsusasutusi. Sellises mastaabis demonstratsioone pole Tais olnud 2010. aastast alates.

meeleavaldused algasid, kui valitsus tegi pühapäeval ettepaneku poliitiliseks amnestiaks, mis tänavale protestma tulnute arvates viib peaministri venna Thaksin Shinawatra vabastamiseni, kes endise valitsusjuhina on mõistetud vanglakaristust kandma korruptsiooni eest. Kardetakse, et valitsuse käigu tõttu pääsebki endine valitsusjuht karistusest.

Thaksin elab ise praegu Dubais eksiilis, et vanglakaristusest kõrvale hiilida. Tema sõnul on karistus poliitiline.

Turistidel soovitatakse kohapeal vältida poliitilisi demonstratsioone, mis toimuvad erinevates kohtades üle linna ja lisaks Bangkokile ka mujal riigis. Põhikohad, kus demonstratsioonid toimuvad, on Rachadamnoeni avenüü ja Demokraatia Monument Bangkokis.

Tai julgeolekuasutused on kehtestanud eriolukordade julgeolekuseaduse kuni 30. novembrini Dusiti, Pom Prabi ja Phra Nakorni linnaosades Bangkokis, mis tähendab suurendatud julgeolekujõudude viibimist tänavatel ja liikluse sulgemisi.

Viimati kogunesid demonstrandid Demokraatia Monumendi ja Ratchadamnoen Klangi maantee ääres.

(Eesti välisministeerium soovitab samuti vältida raegu Tais teatud piirkondi: "Seoses meeleavaldustega Välisministeerium soovitab ohutuse eesmärgil vältida kõiki rahvakogunemisi ja meeleavaldusi. Kui teie asukoha läheduses toimub meeleavaldusi, siis püsige oma hotellis või peatuspaigas." - toim)