Lendude ja hotellide otsingusait momondo.ee avalikustas oma 5. iga-aastase lendude uuringu — sellest saab ülevaate, millal broneerida ja reisida oma lemmiksihtkohtadesse. Analüüs näitab, et eestlased, kes loodavad puhkusereisidelt säästa, võivad kokku hoida keskmiselt kuni 24%, kui teevad broneeringu 31 päeva enne väljalendu Euroopa sihtkohtadesse ja keskmiselt 19%, kui teevad broneeringu 55 päeva enne väljalendu ülemaailmsetesse sihtkohtadesse.

Reiside otsingumootorina ei soovi momondo.ee mitte ainult inimesi reisima innustada, vaid anda ka ülevaadet selle kohta, kuidas saada reisideks parimaid pakkumisi. Hiljuti avaldatud lendude uuring annab eestlastele näpunäiteid selle kohta, millal hakata otsima lende oma lemmiksihtkohtadesse, milline on neisse lendamiseks parim aeg või millistel nädalapäevadel on odavaim ja kalleim lennata.

Euroopa-siseste reiside jaoks

Kui eestlased broneerivad oma lende 31 päeva ette, on keskmine edasi-tagasi lennu hind odavaimal päeval 185

Kui broneerida lende Eestist sihtkohtadesse Euroopa piires, ei tohiks broneerimist jätta viimasele minutile, sest odavaimad hinnad on keskmiselt saadaval ligikaudu üks kuu enne väljalennupäeva. Selle rusikareegli kohaselt võib säästa keskmiselt 24%, kui teha broneering 31 päeva enne reisi; Siis on edasi-tagasi reisi keskmine hind 185 eurot, mitte aga oodata broneeringuga reisimise päevani, mil hinnad kerkivad keskmiselt 242 euroni.

Euroopa-väliste lendude jaoks

Reisijatel, kes kavandavad reisi Euroopa-välistesse sihtkohtadesse, tasub broneering teha veel varem. Odavaimaid keskmisi hindu leidub 55 päeva enne reisi — edasi-tagasi 486 eurot, keskmiselt 19% vähem võrreldes kalleima ajaga — 20 päeva enne väljumist (600 eurot).

Odavaimad päevad lendamiseks: Euroopasse neljapäeval ja ülemaailmetesse sihtkohtadesse teisipäeval

Broneeringu tegemine õigel ajal ei ole ainus kokkuhoiuviis lendude broneerimisel — abi võib olla ka õige reisimispäeva teadmisest. Näiteks on lennud Eestist Euroopa sihtkohtadesse keskmiselt odavaimad neljapäeviti, makstes keskmiselt 16% vähem (173 eurot) kui need, mis väljuvad kalleimal päeval — esmaspäeval (205 eurot).

Kui sõita kaugetesse sihtkohtadesse, saavad eestlased säästa keskmiselt kuni 8%; Seda siis, kui reisitakse teisipäeval (534 eurot), mitte nädalavahetusel (laupäeval), mil piletihinnad ülemaailmsetesse lemmiksihtkohtadesse on keskmiselt 582 eurot.

Eestlased ei pea ärkama vara ega minema öisele lennukile, vaid võivad vajaduse korral lahkuda isegi nädala sees pärast tööd, sest pärastlõunased ja õhtused väljalennud on odavaimad.

Eestlased ei pea varakult ärkama ega reisima kummalistel öistel aegadel, et saada soodsamat lennupakkumist. Euroopa sihtkohtadesse reisimine õhtutundidel võib kaasa tuua keskmiselt 16% odavama hinna, kui võrrelda väljalennuga keskpäeval (12.00-14.00), mil edasi-tagasi lendude maksumus on keskmiselt 216 eurot.

Lendude puhul kaugematesse sihtkohtadesse peaksid eestlased valmis olema vastupidiseks stsenaariumiks, mil pärastlõunased lennupiletid on keskmiselt odavaimad (521 eurot), samas kui kalleimad on hommikused väljalennud (575 eurot), st hinnaerinevus 9%.

4 reisinõuannet lendude broneerimiseks Euroopa sihtkohtadesse:
• Broneerige odavaimate piletite saamiseks Euroopas oma lend 31 päeva ette — võite keskmiselt säästa kuni 24%.
• Piletid Euroopa sihtkohtadesse on üldiselt kalleimad, kui teha broneering 5 päeva enne väljalendu.
• Neljapäev on tavaliselt odavam päev lendamiseks Euroopa piires, samas kui esmaspäev on üldjuhul lendamiseks kalleim nädalapäev.
• Euroopa reiside puhul pakuvad odavaimaid hindu tavaliselt õhtused väljalennud.

4 reisinõuannet lendude broneerimiseks ülemaailmsetesse sihtkohtadesse:
• Broneerige odavaimate piletite saamiseks ülemaailmsetesse sihtkohtadesse oma lend 55 päeva ette ja võite säästa keskmiselt kuni 19%.
• Piletid ülemaailmsetesse sihtkohtadesse on üldiselt kalleimad, kui teha broneering 20 päeva enne väljalendu.
• Teisipäev on odavaim päev ülemaailmsetesse sihtkohtadesse lendamiseks, samas kui laupäev on kalleim.
• Pärastlõunased väljalennud pakuvad harilikult odavaimaid hindu ja hommikul lendamine on kalleim

Allikas: momondo