Ajalehe Global Times andmetel on Liaoningi provintsis asuv Luchengi muuseum politsei uurimise all, kuna asutuse 8000 eksponaadist tuhanded arvatakse olevat võltsingud.

Võltsitud eksponaatide hulka kuulub näiteks ka Qingi dünastia ajast pärit mõõk, mis ilmselt on hoopis uue aja koopia, kuigi originaal hinnatakse 14 miljoni euro vääriliseks.

Hiinas on viimase aasta jooksul avatud ligi 300 uut muuseumi, kuid Hiina riigimeedia andmetel tõstatab võltsimiskahtlusega muuseumi sulgemine küsimuse, kas kõik eksponaadid ikka on nii autentsed, nagu neid reklaamitakse. Samuti on antiigieksperdid hoiatanud, et Hiina antiigiturg on täis hästi järgi tehtud võltsinguid.

Eelmisel aastal sulges uksed ka Jibaozhai muuseum, mis asub Jizhous, põhjuseks samuti võltsimiskahtlused.

Üks suurimatest vigadest, mis võltsinguga on tehtud, juhtus ühe väidetavalt 4000 aasta vanuse eksponaadiga, millele olid graveeritud märgid lihtsustatud hiina hieroglüüfides. Need aga tulid laialdasemalt kasutusele alles 20. sajandil.

Võltsinguks osutusid ka näiteks viievärvilised portselan-nõud “Tangi dünastiast”, kuid selline tehnika leiutati alles sajandeid hiljem.

Luchengi muuseumi omanik olevat aga surnud suurest vihast ja pettumusest saadud südamerabanduse, mainib riigimeedia.

Hiina on laiemalt tuntud igasuguste toodete kopeerijana: Shijingshani lõbustuspark jõudis 2007. aastal ajalehtede esikülgedele sellega, et kasutas luba küsimata Jaapani ja Ameerika animatsioonitegelasi. Lõbustusparki ehitati loss, mis oli Disney lossi üsna täpne koopia. Ilma midagi varjamata ütles ka sellesama asutuse slogan: "Disney on liiga kaugel, tule hoopis Shijingshani". Veel üks teemapark - World Joyland, mis pakub tuntud arvutimängu World of Warcrafti teemalisi atraktsioone, avati Changzhous 2011. aastal.

Teemapark "Window of the World" ("Aken maailma") Shenzhenis on aga vaatamiseks valmis seadnud rohkem kui 100 koopiat maailma kõige tuntumatest turismiatraktsioonidest. Nende seas on isegi 108 meetri kõrgune Eiffeli torn (kolmandik originaali suurusest), miniatuurne Taj Mahal, Ameerika Vabadussammas, Stonehenge jne.

Samuti on varsti (2016. aastaks) valmis saamas elusuuruses Titanicu koopia, mis saab Sichuani provintsi rajatava teemapargi keskseks atraktsiooniks. Lähim ookean asub Titanicu koopiast 1500 km kaugusel.

Chongqingi külastavad turistid saavad aga üsna pea imetleda "Meiquani 22. sajandi ehitist", mis saab olema koopia kuulsa arhitekti Zaha Hadidi projekti järgi plaanitavast uusarendusest Pekingis. Koopia avatakse ilmselt varem, kui originaal.