Vulkaanilaud

Spordiala saab harrastada mõne vulkaani tuhaga kaetud nõlvalt lauaga alla kelgutades. Üks selline koht on näiteks Sierra Nevada vulkaaninõlv Nicaraguas.

Koopasukeldumine

Kui meres või Rummu karjääris sukeldumine kipub liiga tavaliseks muutuma, on koopasukeldumine uus adrenaliiniallikas. Seda tehakse maailma ühtedes pikimates veealustes koobastes Mehhikos Yucatáni poolsaarel. Vesi on kristallselge ja puhas.

Heli-suusatamine

Kopteriga viiakse suusataja mäe tippu ja sealt peab juba värskel koheval lumel ise alla saama. Kallis ja ekstreemne sport on levinud paljudes tuntud suusapiirkondades Põhja-Ameerikas ja Uus-Meremaal, keelatud aga Euroopas kui liiga ohtlik ja laviine põhjustav.

Zorbing

Uus-meremaalaste leiutis, mille käigus inimesed jooksevad nii kiiiresti kui jalad võtavad alla muruga kaetud rennist. Jooksmiseks on põhjust, sest neile järgnevad peagi hiiglaslikud inimestega täidetud pallid, mis veerevad aeglasematest jooksjatest üle. Natuke marrastusi on seda lõbu väärt. Atraktsiooni pakub näiteks Zorb Company (www.zorb.com/zorb).

Bouldering - julgestuseta mägironimine

Kuigi mägironimine on juba nii populaarne, et jõuab ilmselt 2020. aastal ka olümpiale, on uueks trendiks adrenaliinisõltlaste seas bouldering ehk julgestuseta ronimine. Ohtlik, ekstreemne, kuid kindlasti ülimalt närvekõditav ala.

Siiski tehakse seda kohtades, kus allakukkumine on pehmendatud ja nõlvad pole väga kõrged. Näiteks Rocklands Lõuna-Aafrikas (www.rocklandsboulders.com) või Bishop Californias (www.bishopbouldering.info) on sellele spetsialiseerunud.

Coasteering

Ranniku läbimine kaljusel või murdlainetusega rannal on mitte väga uus ekstreemsport, mida harrastatakse Walesis juba 90ndatest alates. Piisavalt kaljuse kaldaga on see ohtlik ja ekstreemne sport võimalik ja pakub teravaid elamusi. Teekond võetakse ette ujudes, kaljudel turnides, ronides ja kõndides. Pembrokeshire´i kaljune rand on selleks üks tuntumaid sihtkohti.

Milliseid ekstreemsusi oled ise reisil proovinud? Kirjuta kommentaaridesse.